hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 22. travnja 2021.

LIGA PRVAKA Jugaši u četvrtfinalu protiv Brescie

U Budimpešti je utakmicama posljednjeg, 10. kola B skupine i bez ikakvih iznenađenja, okončana Liga prvaka odnosno njezin temeljni, prvi dio ili borba unutar skupine. Sada je i službeno poznato svih osam sudionika završnog turnira ili Final 8 Lige prvaka koji će se odigrati u Beogradu, od 3. do 5. lipnja.

Temeljem plasmana ostvarenog u skupinama, naš Jug Adriatic osiguranje će u četvrtfinalu odmjeriti snage s talijanskim doprvakom Bresciom, momčadi u kojoj igra hrvatski reprezentativac i bivši jugaš, Maro Joković.

Rezultati 10. kola B skupine Lige prvaka:

Barceloneta – Jadran (HN) 13:11, Ferencvaros – Dinamo Tbilisi 15:11 (Jelača 1 za Dinamo) i Waspo 98 Hannover – Brescia 10:18 (Ćorušić 1, Macan 1/Joković 1).

Konačan poredak B skupine: Ferencvaros 24, Barceloneta 24, Brescia 18, Waspo 98 Hannover 9, Dinamo Tbilisi 6, Jadran (HN) 6.

Momčad Ferencvarosa koja je bodovno izjednačena s Barcelonetom je u prednosti jer su Mađari u oba susreta dobili Katalonce (8:7 i 11:10). Budući da su dan ranije u A skupini četiri prvoplasirane momčadi redom – Pro Recco, Jug Adriatic osiguranje, Olympiacos i Marseille, poznati su i parovi četvrtfinala u Beogradu, 3. lipnja:

Pro Recco – Waspo 98 Hannover

Jug Adriatic osiguranje – Brescia

Olympiacos – Barceloneta

Marseille – Ferencvaros

Utakmice na završnom turniru u Beogradu igrat će se, odlukom LEN, također bez nazočnosti gledatelja.