Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 29. studenoga 2022.

LIGA PRVAKA – Jugaši po prvu pobjedu (SK 3 TV)

Dubrovčani ove srijede ‘odrađuju’ i drugo uzastopno domaćinstvo u ovosezonskom izdanju Lige prvaka. Prije dva tjedna je u Gružu gostovao talijanski doprvak Brescia i nije završilo dobro za hrvatskog prvaka (8:13). Sada je na hrvatski jug aterirao francuski prvak, opasna, vrlo uigrana momčad koja tijekom prošlog ljetnog prijelaznog roka još k tomu nije niti mijenjala previše. Konkretnije, niti jedan igrač iz prošle sezone nije napustio klub.

Dvojbeni Joković i Grgurević

Što se jugaša tiče, potencijalna nevolja više je dvojbenost nastupa Mare Jokovića i Gorana Grgurevića. Iskusnog i najstarijeg jugaša more leđa, dok je ljetos pristigli centar prošle nedjelje ozlijeđen u dvoboju Premier lige u Beogradu protiv Crvene zvezde. Udarac u oko, podljev ispod oka, šavovi… Sada se u biti čeka srijeda ili sam dan utakmice, te svježi liječnički nalazi.

– Stoji da mi francuski igrači nisu nepoznanica, posebno gledano kroz prizmu rada u francuskoj reprezentaciji, ali tu ipak valja nešto bitno naglasiti – napominje uoči utakmice trener domaćina, Vjekoslav Kobešćak.

– Francuski igrači u reprezentaciji i u klubu, konkretno Marseilleu imaju sasvim drukčije role. Iznimka je jedino ljevak Ugo Crousillat koji je uvijek desno. No, Marseille čine i stranci, od našeg Vukičevića, preko Prlainovića, pa Spaića na 2 metra, Čučkovića, Lazovića na golu… Tako da onda i drugi, francuski reprezentativci igraju drukčije, ali dobro, nije nam niti to nepoznanica. Za pobijediti Marseille ćemo trebati definitivno biti još bolji nego što smo bili u Beogradu na turniru Premier lige, posebno zato jer su oni izuzetno brzi. Ono što nažalost nismo imali zbog zgusnutog kalendara natjecanja je neko optimalno vrijeme za pripremiti se samo za ovu utakmicu i ovog suparnika. Međutim, određeni automatizmi u igri se javljaju, fizički djelujemo dobro, ali će to umnogome ovisiti sada i o tomu hoćemo li biti kompletni ili ne – zaključio je trener jugaša.

Vukičević: Najteže je gostovati u Gružu

Francuski prvak je u Dubrovnik sletio u utorak predvečer. S ovim gradom Marseille vežu lijepe uspomene. Prije točno godinu dana, u studenom 2021., Marseille je slavio vrlo uvjerljivo, čak 14:9. Rijetke su i inače pobjede gostiju u Gružu, posebno onako visoke.

– Da, to smo odigrali super, to nam je bila možda i najbolja utakmica prošle sezone, te smo tada baš započeli onu našu seriju – prisjetio se hrvatski reprezentativac u redovima Marseillea, Ante Vukičević.

– No, ovo je nova utakmica i ono što je bilo nema veze s nadolazećom utakmicom. Iz doba dok sam igrao u Hrvatskoj još, znam koliko je teško gostovanje igrati u Dubrovniku. Teško je predvidjeti utakmicu u Gružu, ali mi smo došli ovdje pobijediti. Momčad nismo promijenili u odnosu na prošlu sezonu, dolazimo kompletni i mislim da smo u dobroj formi.

U Francuskoj je Marseille i ove sezone zasad nedodirljiv. U Ligi prvaka su u 1. kolu remizirali doma, protiv OSC-a (10:10).

– To je bila malo lošija utakmica, “čupali” smo se i na kraju uspjeti spasiti bod – prisjetio se Ante Vukičević.

Utakmica Jug Adriatic osiguranje – Marseille počinje u srijedu u 19.00 sati, a moguće ju je pratiti putem LEN TV dakako, kao i u programu Sport Klub 3 televizije.

Parovi i satnica 2. kola B skupine:

DUBROVNIK (19.00) Jug Adriatic osiguranje – Marseille (Sport Klub 3)

SABADELL (19.00) Sabadell – Spandau 04

BEOGRAD (19.45) Novi Beograd – OSC Budimpešta

BRESCIA (20.30) Brescia – Ferencvaros