hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 1. prosinca 2021.

LIGA PRVAKA – Jugaši na najlakšem gostovanju (prijenos na Sport Klubu 1)

Uz dužno poštovanje neizvjesnosti koju sport nosi, a posebno svakom suparniku, klubu, sportašici ili sportašu, ali predstojeće gostovanje Jug Adriatic osiguranja definitivno svrstavamo u kategoriju najlakšeg.

Jugaši su u Bukureštu gdje ih čeka rumunjski prvak, ali ujedno i najslabija momčad B skupine. Dapače, usudili bi se navesti i najslabiji suparnik cijele Lige prvaka, dakle obje skupine, jer u skupini A je primjerice Dinamo iz Tbilisija pokazao barem određene kvalitete. Za Steauu takvo nešto baš ne možemo zapisati, neovisno što njihov trener Bogdan Matei veli…

– Mi se lagano dižemo iz utakmice u utakmicu.

Sve ako je to i istina, a ne čin samoohrabrivanja, Steaua se jako teško može nositi s jugašima. Pa čak i u uvjetima u kojima se Gospari trenutačno nalaze, a to je da su i dalje lišeni usluga kapetana i prvog strijelca Lorena Fatovića, kao i Luke Stahora kojima je privremena adresa stanovanja još uvijek Berlin i nužnost izolacije nakon pozitivnog nalaza na covid-testiraju uoči utakmice protiv Spandaua 04 prije 10-ak dana.

Iza nas je vrlo težak odnosno naporan tjedan s previše utakmica u premalo dana, u Premier ligi. Nadam se samo da ću u srijedu imati zdravih i za igru spremnih 13 igrača. Ipak, cilj je nepromijenjen, tri boda

– odrješito će trener Jug Adriatic osiguranja, Vjekoslav Kobešćak.

Treneru bi trebao biti na raspolaganju branič Hrvoje Benić koji je imao određenih želučanih problema zbog kojih nije odigrao posljednje dvije utakmice dubrovačkog kluba na prošlotjednom turniru Premier lige u Beogradu.

Što se Steaue tiče, riječ je o sastavu koji je u biti jezgra rumunjske reprezentacije. Najbolji igrač i strijelac je Tiberiu Negrean, 33-godišnjak koji je dugo na vaterpolskoj sceni, jugaši ga sasvim sigurno sjajno poznaju, te će ga znati i zaustaviti. Jedini stranac u momčadi rumunjskog prvaka je Hrvat, Nino Mudražija. Riječanin koji je nema davno igrao u Solarisu, a u Bukurešt je stigao ljetos iz nizozemskog PSV Eindhovena.

Steaua ili u prijevodu Zvijezda, nekada, u doba komunizma, rumunjski vojni klub odnosno sportsko društvo, dosad je u Ligi prvaka pretrpjela tri uvjerljiva poraza. Izgubili su od Pro Recca 23:5, od budimpeštanskog OSC-a 14:8, te od Marseillea 14:6. Karakteristika svih utakmica, možda tek s manjom samo iznimkom susreta s OSC-om, je bio velik pad u zadnje dvije četvrtine.

Hoće li se isti scenarij ponoviti i sada ili možda i ranije, vidjet ćemo, ali u jedno smo uvjereni. Jugaši će ‘ugasiti’ Zvijezdu u Bukureštu.

Parovi i satnica 4. kola B skupine

BUKUREŠT (19.00) Steaua – Jug AO (Sport Klub 1)

BUDIMPEŠTA (19.00) OSC – Marseille

BEOGRAD (20.15) C. zvezda – Waspo 98 Hannover

SORI (20.30) Pro Recco – Spandau 04

Poredak: Pro Recco 9, OSC 7, Marseille 6, Jug Adriatic osiguranje 6, Crvena zvezda 3, Waspo 98 Hannover 2, Spandau 04 1, Steaua 0.