hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 27. listopada 2021.

LIGA PRVAKA – Prva tri boda jugaša

Za prva tri boda u ovosezonskoj Ligi prvaka, igračima Juga Adriatic osiguranja trebalo je 8 minuta. Za potvrdu istoga, 16 minuta. Naime, nakon prve četvrtine je već bilo 5:0 za Gospare. Prvi su pogodak gosti postigli iz peterca tek u 10. minuti (Radović za 5:1), a prvi gol iz igre tri i pol minute prije poluvremena (Brguljan za smanjenje domaćinovog vodstva na 6:2).

Jugaši su dakle u prvoj polovici utakmice već trasirali pobjedu i to raznovrsnim završnicama napada – Benić s vanjske pozicije, Fatović uplivavanjem pred gostujući gol, Papanastasiou iz kontranapada, pa opet Benić ‘vanjskim’ šutom i opet Papanastasiou, ovog puta iz napada s igračem više.

U trećoj se pak četvrtini gotovo pa ponovila situacija iz uvodnih osam minuta, s tom razlikom što su Nijemci sada ipak u ovoj dionici uspjeli dati jedan gol. Primili su i opet pet! Uoči zadnjih osam minuta Jug Adriatic osiguranje je imao velikih 9 golova plusa 12:3 ili i više no dovoljno za mirnu završnicu utakmice čak i neovisno manjku igrača u rotaciji jer su treću osobnu zaradili mladi Burđelez (sredinom treće dionice), te kasnije još i Žuvela, te Kržić.

LIGA PRVAKA – Neizvjesna prva poluvremena u Marseilleu i Beogradu

Odigrane su i preostale tri utakmice 1. kola skupine B Lige prvaka. Susreti u Marseille i Beogradu su bili potpuno izjednačeni u prvoj polovici. Francuski prvak je radio manje probleme Pro Reccu, pokazao se tvrdim domaćinom (što smo i najavljivali). Nakon druge dionice je bilo 3:3, a onda je u trećoj četvrtini proradio uragan Pro Recca. Talijani su ovu dionicu dobili čak 6:1 i riješili pitanje pobjednika. U momčadi Pro Recca, našeg trenera Sandra Sukna koji je ovime izborio prvu trenersku pobjedu u Ligi prvaka, nije bilo hrvatskog centra Luke Lončara.

Relativno slično u Beogradu. Nakon dvije četvrtine bilo je 5:5, a onda u trećoj 4:0 za domaću momčad

Rezultati 1. kola – skupina B:

Jug Adriatic osiguranje – Waspo 98 Hannover 13:7

Marseille – Pro Recco 7:13 (Vukičević 1 za domaćina)

Crvena zvezda – Spandau 04 12:9 (Ćuk 2 za berlinski sastav)

OSC – Steaua 14:8