hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 3. ožujka 2021.

LIGA PRVAKA – Jug AO danas protiv Spandau 04 (Sportklub 3)

Najbolji, najučinkovitiji lijek u sportu nakon teškog posrtanja ili poraza je… nova utakmica. Po mogućnosti i pobjeda. Ostaje sigurno ožiljak od pretrpljenog velikog poraza, ali ipak ga prekriva noviji, svježiji susret. U vaterpolu u kojem je uobičajeno igrati utakmicu dan za danom, ovakvo što je onda čak i poželjno. Jasno, za onog koji prethodno teško izgubi.

Hrvatski prvak, Jug Adriatic osiguranje je u utorak u Ostiji protiv Pro Recco ispisao neslavniju stranicu svoje povijesti. Poraz od čak 15 golova razlike (18:3) najteži je poraz Dubrovčana u njihovoj povijesti nastupa u Ligi prvaka.

– Ne znam što reći. Ono je bila noćna mora koja mi se činila da je trajala i dulje od sat vremena. Uopće nismo bili u utakmici. Nemam riječi – dosta će emotivno trener Gospara Vjekoslav Kobešćak koji je nastavio u istom ritmu.

– Ako se ovako što nastavi idućih dana, nemamo što dalje raditi u Ligi prvaka. Mi sada moramo analizirati svoju igru protiv Pro Recca umjesto da se pripremimo za sljedećeg suparnika. Moramo se brzo izdignuti iz ovoga. Neće biti dobro ako to ne učinimo.

Sljedeći odnosno današnji suparnik je berlinski Spandau 04. Gospari i Berlinčani su već igrali u Ostiji ove sezone, na prvom ‘balon-turniru’ i tada su jugaši bili znatno bolji, s lakoćom slavili 13:7. No, Spandau 04 se u prve dvije ovotjedne utakmice Lige prvaka pokazao vrlo, vrlo dobrim. Marseille se spasio poraza od Spandaua 04 minutu prije kraja (7:7), dok su Ortigiu koju je Jug AO pobijedio s 2 razlike u ponedjeljak (8:6), Nijemci u utorak ‘pomeli’ (12:6). To lagano naginje na upozorenje za našeg prvaka. Posebno što i sam kapetan Spandau 04, njemački reprezentativac Marko Stamm veli…

– Protiv Juga će biti teško, ali sada smo u boljoj formi.

Opet, poznavajući koliko mentalitet, toliko i kvalitetu dubrovačke momčadi, nakon teškog potonuća u utorak gotovo pa smo uvjereni da će danas već pokazati daleko, daleko bolje lice. Dakako, neki problemi ili upitnici ostaju. Od migrene koja je sputala Amerikanca Oberta u nastupu protiv talijanskog prvaka, pa do nedovoljno još sanirane ozljede lakta Grka Papanastasioua.

Raspored i satnica Lige prvaka

Skupina A (Ostia) – 6. kolo

(15.15) Marseille – Pro Recco

(17.45) Jug AO – Spandau 04 (Sportklub 3 TV)

(20.15) Ortigia – Olympiacos

Skupina B (Budimpešta) – 5. kolo

(14.00) Brescia – Waspo 98 Hannover

(16.30) Dinamo Tbilisi – Ferencvaros

(19.00) Jadran (HN) – Barceloneta