hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 11. svibnja 2022.

LIGA PRVAKA – Jadran ugošćuje Elvisa (19.00 – SK 4)

Jučer smo se oprostili s B skupinom, a večeras slijedi rastanak i s A skupinom Lige prvaka. Priča je u vlas gotovo pa ista kao i s jučer zaključenom grupom. Uoči posljednjeg kola, nepoznanica velikih načelno nema. Četiri prvoplasirane momčadi osigurale su već put u Beograd. Sigurno je i da je Brescia prva, a sad tko će se ili na koji način poredati od 2. do 4. mjesta… Nećemo baš navesti da je potpuno nebitno, ali kada se pogledaju sastavi s kojima će se ‘križati’ iz druge skupine (Pro Recco, Marseille i Jug Adriatic osiguranje), ne bi baš rekli da tu ima nekog suparnika iz kategorije ‘za poželjeti’.

Počnimo mi ipak sa Splitom. Jadran već odavno nije u kombinacijama za Final 8, Splićani su se ionako orijentirali na domaća natjecanja ove sezone i primarno im je anulirati recimo vodstvo jugaša od 1-0 u finalnoj seriji Prvenstva Hrvatske. Međutim, ipak je večerašnje utakmica prilika za dostojan oproštaj Smodlakine squadre od Europe za ovu sezonu. Plus što im sjajno može poslužiti i kao dodatan, vrlo jaki trening uoči nastavka hrvatskog finala. Uz to, Jadran i njihovi navijači doma dočekuju jednog našeg velikog trenera Elvisa Fatovića koji dovodi jako dobro ‘uglazbljen orkestar’ Barcelonete.

Mi smo usredotočeni na finale Prvenstva Hrvatske, ali ipak bi bilo lijepo završiti sa stilom ovosezonske nastupe u Ligi prvaka, te se vratiti na staze pobjeda

– uoči gostovanja Barcelonete na Poljudu će Jerko Marinić Kragić.

Alvaro Granados, udarna igla španjolske reprezentacije i momčadi Barcelonete je iznio svoje mišljenje o nadolazećoj splitskoj utakmici.

Istina je da smo se mi plasirali na Final 8, ali bilo bi pogrešno pomisliti da je ova utakmica nevažna. Od sada pa do velikih finala, i doma i u Ligi prvaka u Beogradu, imamo još malo prilika u biti za odigrati kvalitetne ili teže utakmice. Ovo nam je zato sjajna prilika provjeriti koliko rastemo i kakvi smo trenutačno. Jadran je jaka momčad, poštujemo ih, ali vjerujem da mi samo moramo odigrati svoj način igre, snažno, jako i to će nam biti najbolja pomoć za pripremiti se dobro za Final 8.

Od ostalih se parova po zanimljivosti izdvaja onaj u Budimpešti gdje Ferencvaros trenera Zsolta Varge dočekuje sigurno prvoplasiranu Bresciu. Međutim, prvak Italije je prošlog vikenda doma izgubio prvi polufinalni susret Serie A od Triestea, dok je Ferencvaros ‘pregazio’ OSC u finalu, u prvoj utakmici s 9 razlike. Reklo bi se da je Fradi u puno boljoj formi.

U dvoboju dva srpska kluba, Radničkog i Novog Beograda teško da valja očekivati nešto drugo do malo ‘skrivanja’, budući da će se oba sastava sastati vjerojatno i u finalu svojeg državnog prvenstva.

Atenski Olympiacos je pak na izletu u Tbilisiju, iako će Dinamo sigurno ‘gristi’, poželjeti još jedan veliki ‘skalp’, nakon Jadrana kolo ranije.

Satnica i parovi 14. kola, skupina A

TBILISI (17.00) Dinamo – Olympiacos

BUDIMPEŠTA (18.30) Ferencvaros – Brescia

SPLIT (19.00) Jadran – Barceloneta (Sport Klub 4)

KRAGUJEVAC (20.30) Radnički – Novi Beograd

Poredak: Brescia 30, Ferencvaros 25, Barceloneta 24, Novi Beograd 24, Olympiacos 20, Radnički 13, Jadran 9, Dinamo 3.