hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 23. rujna 2021.

LIGA PRVAKA – Jadran suvereno protiv Grka

U 3. kolu, a ukupno za Splićane drugom nastupu na kvalifikacijskom turniru Lige prvaka, skupina B u Podgorici, naš je Jadran došao i do druge pobjede. Dojma smo čak i dosta lakše, a definitivno uvjerljivije nego protiv hercegnovskog Jadrana, iako je grčki suparnik Apollon iz Smyrne nominalno, po igračima u momčadi jača, te kvalitetnija momčad.

Ponovo je kao i dan ranije, pobjednik ‘prelomljen’ u trećoj četvrtini, iako neke prevelike dvojbe oko konačnog ishoda nije bilo niti ranije.

Ono što je zamjetno i što mora veseliti sve pristalice Jadrana je da Splićani već sada, a tek je početak sezone, imaju poprilično dobro uvježbanog igrača više, 8-11. Ujedno, osim Konstantina Harkova za kojeg se znalo i prilikom potpisa ugovora da je Smodlakinom sastavu donio ubitačnost u napadu, igrač koji u napadačkom dijelu silno skreće pozornost na sebe je Jerko Marinić Kragić. Dan ranije, protiv Jadrana (HN) Harkov je postigao 6, a Marinić Kragić 4 gola. Sada su protiv grčkog sastava uloge mrvicu izmijenjene. Harkov je postigao 4 gola (doduše dobio je i treću osobnu u zadnjim sekundama treće četvrtine), dok je Marinić Kragić ‘isporučio 5 komada’.

Trener Mile Smodlaka je pak dao priliku obojici svojih vratara (Aniću i Podrugu), koji su branili naizmjence – jedan parne, drugi neparne četvrtine. Stožer Splićana vidljivo koristi turnir u Podgorici i za uigravanje svih kombinacija, oprobavanje različitih opcija. Sve to s Dobudom kojeg je crijevna viroza naočigled izmorila.

Apollon je samo prvu četvrtinu uspio pružati malo jači otpor, te iz tog razdoblja bilježimo njihova jedina dva kratkotrajna, minimalna vodstva (2:1 i 3:2). Već sredinom druge četvrtine je Jadran prvi put poveo s tri pogotka prednosti, da bi u drugoj polovici utakmice slijedio blagi potop momčadi iz Smyrne. U grčkoj momčadi jedini koji se bitnije izdvajao bio je kapetan Alexandros Gounas s 5 pogodaka (1 iz peterca). Možda je Apollonu bio ipak pretežak zalogaj u jednom danu, u razmaku od samo 7-8 sati odigrati, dvije utakmice i to protiv najjačih momčadi podgoričke skupine, OSC-a i našeg Jadrana.

Splićani u petak (24. rujna) igraju derbi, po svemu sudeći za prvo mjesto u skupini, od 20.30 protiv budimpeštanskog OSC-a koji je u četvrtak kasno navečer svladao vrlo dobri Sintez iz Kazanja s tri gola razlike. Podsjetimo, četiri prvoplasirana iz skupine ishodit će pravo nastupa u drugom kvalifikacijskom krugu Lige prvaka.

REZULTATI 2. KOLA (prijepodnevni program)

OSC – Apollon 15:8 (Visković 2 za poražene)

Jadran (HN) – Žaibas 25:9

Sintez Kazanj – ENKA 12:6 (Obradović 1 za Turke)

Jadran Split je bio slobodan

REZULTATI 3. KOLA (večernji program)

Apollon Smyrna – Jadran Split 11:19

Jadran (HN) – ENKA 15:5 (Obradović 3 za ENKA)

OSC – Sintez 15:12

Žaibas je slobodan

POREDAK

Jadran Split 6 (2), OSC 6 (2), Jadran (HN) 6 (3), Apollon 3 (3), Sintez 3 (3), ENKA 3 (3), Žaibas 0 (2).

PAROVI I SATNICA ZA PETAK, 24. IX.:

16.30 Apollon – Žaibas

18.15 Jadran (HN) – Sintez

20.30 OSC – Jadran Split