hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 16. listopada 2021.

LIGA PRVAKA – Jadran korak do elite

Splićani su učinili i još jedan korak k planiranom ovosezonskom cilju u Europi, plasmanu u Ligu prvaka. Do kontinentalne klupske elite ih dijele još samo 32 minute. One koje će odigrati u Zagrebu sljedeće srijede, 20. listopada.

Jadran je naime pobijedio uvjerljivo i visoko u prvoj utakmici završnog kruga kvalifikacija za Ligu prvaka sastav Mladosti. Rezultatski gotovo pa isto kao nekoliko dana ranije, u domaćem prvenstvenom ogledu u Zagrebu. Tada je naime bilo 15:7, sada na Poljudu u euro-konkurenciji, razlika je tek u jednom golu, 14:7. Međutim, postoji ipak razlika u tijeku utakmice.

Mladost je naime povela nakon prve četvrtine, 3:1. Samo na prvi pogled iznenađujuće, prije bi naveli očekivano jer se, htjeli ne htjeli, podsvjesno u redove Jadrana moralo uvući uvjerenje kako su daleko jači od Zagrepčana, te bi pobjeda trebala ‘doći sama od sebe’. Tako sport ipak ne funkcionira, što je i dobro, pa su nakon prvog odmora (po okončanju prve dionice), jadranaši zapravo pokazali svoje pravo lice. Ono je bilo vidljivo u prikazu brojki na semaforu. Od 1:3 do 6:3 i to u samo malo više od pet minuta igre u drugoj četvrtini! Ovime je baš sve iskazano. Mladost je uspjela ublažiti zaostatak u zadnjoj sekundi druge četvrtine (Vrbnjak, 7:5 za Jadran), no već u sljedećoj dionici nastavilo se podizanje razlike u korist Smodlakine momčadi. Na kraju treće plus 4 (10:6), do zaključnih plus 7 (14:7).

Jadran je ovime praktički osigurao plasman u Ligu prvaka, a njega samo moraju potvrditi sljedeće srijede, 20. X. u uzvratu u Zagrebu.

Ostali rezultati

U preostale tri utakmice kvalifikacija Lige prvaka, neizvjesno je bilo samo u Savoni, dok su OSC i Brescia baš poput Jadrana već ostvarili zalihu koja bi trebala biti dostatna za prolazak.

Szolnok – OSC 6:15 (K. Milaković i Zović po 1 za Szolnok)

Savona – Crvena zvezda 8:9

Barcelona – Brescia 13:17