hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 11. svibnja 2022.

LIGA PRVAKA – Jadran se oprostio od Europe

Splitska momčad se porazom u posljednjem kolu A skupine, koje realno nije o ničemu više odlučivalo, oprostila od ovosezonskog sudjelovanja u Ligi prvaka. Momčad Barcelonete, španjolskog prvaka predvođena našim trenerom Elvisom Fatovićem bila je i u svojem ne najboljem izdanju ipak bolja od Jadrana. Valja pripomenuti da je domaćin bio oslabljen jer nije bilo reprezentativca Luke Bukića.

Mislim da rezultat čak i nije toliko realan, odnosno bolji je za nas nego li je bila naša igra. Barceloneta je ipak puno jača i puno iskusnija momčad. Iskoristili su sve naše pogreške i kažnjavali nas. Uz to, mi danas nismo imali i jednog za nas vrlo važnog igrača, a kada sve to spojite, te igrate protiv sastava ranga Barcelonete… onda je teško očekivati više. Želim puno uspjeha svim momčadima na završnom turniru, posebno našim trenerima jer ima ih srećom više

– lijepim je željama zaključio nakon utakmice Mile Smodlaka, trener Jadrana.

Strateg Katalonaca, naš Elvis Fatović jednako se tako osvrnuo na rezultat.

Najbolji je za nas sami rezultat, ali definitivno nisam zadovoljan našom izvedbom. Nismo stali dovoljno energično, što je bilo i očito. Jadran je poveo 3:1. Uspjeli smo preokrenuti kasnije na našu stranu, u našu korist, ali za nešto bolje morat ćemo biti puno bolji u Beogradu, na završnom turniru. 

Jadran uistinu, kako su to i treneri ukratko pojasnili, jest bolje otvorio utakmicu, poveo 3:1, ali kolika je snaga Barcelonete čak i kada ne igra savršeno vidjelo se u sljedećih nekoliko minuta. Od 3:1 za Jadran dvije minute prije kraja prve četvrtine, preokrenuli su u tren gotovo do čak 3:7 u svoju korist sredinom druge dionice. Mini-niz od 6:0 u 7 minuta. Sredinom treće dionice je bilo i 10:5 za Barcelonetu, tako da je ova utakmica u biti dosta rano zaključena.

LIGA PRVAKA – Bušlje i Bijač u Tbilisiju

Posljednje kolo u A skupini Lige prvaka ponudilo je i jedan pomalo začuđujući rezultat, ali očito kao posljedicu potpuno ‘neobvezne runde’ Lige prvaka. Dinamo je u Tbilisiju nakon Jadrana uspio pobijediti i atenski Olympiacos. Grčki prvak je dakako daleko nadmoćniji sastav u normalnim okolnostima, ali smo jednako tako u najavi spomenuli kako će Gruzijci ako treba i ‘letjeti’, odnosno dati sve od sebe da pred svojim navijačima ubilježe još jednu pobjedu. Čisto zbog prestiža.

Ostali rezultati 14. kola A skupine:
Ferencvaros – Brescia 8:6
Dinamo Tbilisi – Olympiacos 14:13 (Jelača 2/Bijač 5 obrana)
Radnički – Novi Beograd 11:13.


Konačan poredak: Brescia 30, Ferencvaros 28, Barceloneta 27, Novi Beograd 27, Olympiacos 20, Radniki 13, Jadran 9, Dinamo 6.
Momčadi Brescie, Ferencvarosa, Barcelonete i Novog Beograda su se plasirali na završni turnir Lige prvaka u Beogradu gdje ih pak iz B skupine već čekaju Pro Recco, Marseille, Jug Adriatic osiguranje i Waspo 98 Hannover.