hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 25. rujna 2021.

LIGA PRVAKA – Jadran pobijedio ruski Sintez

U prvoj od dvije današnje utakmice, koliko će Jadran odigrati ove subote na podgoričkom kvalifikacijskom turniru Lige prvaka, Splićani su svladali ruski Sintez iz Kazanja bez većih problema 14:11. Ovom pobjedom je Jadran faktički i teorijski osigurao ono što nije bilo odveć dvojbeno, a to je prolazak skupine u prvom kvalifikacijskom krugu.

Pobjeda protiv ruske momčadi doima se da je ostvarena puno lakše od očekivanog, a načelno je trasirana u posljednje dvije minute već prve četvrtine. Tada su naime jadranaši kod rezultata 3:3, u malo više od minutu i pol postigli čak tri uzastopna pogotka – prvo Bukić iz peterca, potom Delić s lijeve strane, a u posljednjim sekundama ove dionice i Čagalj za 6:3 i ‘ubijanje’ svake volje ili nade kod Rusa. Do kraja utakmice Jadran je stalno održavao 2 do 4 gola prednosti, ne dopustivši ni na trenutak momčadi iz Kazanja i trunku povratka neizvjesnosti. Splićanima nije mogla nauditi čak niti vrlo loša realizacija igrače više (4-15), budući da su suparnički igrači iskazali silnu količinu brzopletosti, a nadasve nervoze. To se u konačnici očituje i u čak 19 osobnih pogrešaka Sintezovih vaterpolista, pa tako i četiri dosuđena peterca za našeg predstavnika. Nadalje, čak su trojica ruskih vaterpolista morali zbog treće osobne ranije završiti utakmicu (Pronjin, Bičkov i Zinurov).

Poslijepodne, od 16.30 sati Jadran još igra protiv najslabije momčadi na turniru, prvaka Litve, Žaibasa koji je prije utakmice Jadrana i Sinteza izgubio od budimpeštanskog OSC-a 21:6.