hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 11. listopada 2021.

LIGA PRVAKA – Jadran i Mladost u istom paru

U sjedištu LEN (Europske organizacije vodenih sportova), ždrijebom su određeni parovi završnog kruga kvalifikacija za Ligu prvaka. Oba hrvatska kluba su svrstana u isti par, odnosno splitski Jadran i zagrebačka Mladost će u dvije međusobne utakmice odlučiti tko će u skupinu Lige prvaka. Isto se dogodilo i mađarskom vaterpolu jer će Szolnok i OSC iz Budimpešte odlučiti tko će od ova dva sastava dalje.

Parovi trećeg kvalifikacijskog kruga su:

16. listopada

Split: Jadran – Mladost

Szolnok: Szolnok – OSC

Savona: Savona – Crvena zvezda

Barcelona: Barcelona – Brescia

20. listopada

Zagreb: Mladost – Jadran

Budimpešta: OSC – Szolnok

Beograd: Crvena zvezda – Savona

Brescia: Brescia – Barcelona

Poraženi iz ovih parova nastavlja natjecanje u Europi, u četvrtfinalu Eurokupa.

Utakmice su na rasporedu 16. i 20. listopada. U paru Jadran – Mladost, bolji iz ta dva dvoboja ukupno će u skupinu A gdje su već – Ferencvaros, Barceloneta, Olympiacos, Dinamo iz Tbilisija, Novi Beograd, Radnički Kragujevac, kao i bolji iz dvoboja Brescia – Barcelona.

Poraženi iz ovih parova nastavlja natjecanje u Europi, u četvrtfinalu Eurokupa.

Trenerske reakcije na ždrijeb

Zoran Bajić, trener Mladosti:

– Sport je lijep zato jer je varljiv, nepredvidljiv. Znamo što je danas PSG u nogometu, pa je svejedno nedavno izgubio od Rennesa, jel’ tako? To je draž sporta, pun je iznenađenja. Dat ćemo sve od sebe jer smo s takvim karakterom i sastavljeni. Mi smo mlada, poletna, radnička momčad, te ćemo nastojati biti što kvalitetniji. Za ove mlade momke u mojem sastavu će te utakmice dati veliko iskustvo. Tri utakmice koje ćemo mi imati s Jadranom u 8 dana, jer u srijedu igramo i domaće prvenstvo je za nas izvanredna prilika za stjecanje onog što sam govorio.

Mile Smodlaka, trener Jadrana:

– Ne mogu reći da nam ždrijeb nije po volji. Iskreno, Mladost nismo baš ni gledali ove sezone, ali uzmu li se u obzir brojni odlasci, mislim da je Jadran ipak tu velik favorit. Jasno da se Mladost neće predati, niti ćemo na nama biti samo se ondje pojaviti i nadati prolasku. Ne, morat ćemo se pripremiti, ali da nam je Mladost možda najlakši suparnik kojeg smo mogli dobiti, to jest. Ne bi želio nekog podcijeniti, niti uvrijediti, ali na papiru tako izgleda. Međutim, nisam bio optimist ni da će Mladost uopće proći svoju skupinu, pa eto jest i zato je oprez ipak još malo potrebniji.