hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 1. prosinca 2021.

LIGA PRVAKA – Derbi kola B skupine u Budimpešti

Četvrto kolo B skupine Lige prvaka donosi od ukupno 4 utakmice, najmanje dvije s predvidljivim ishodom. Osim gostovanja Jug Adriatic osiguranja u Bukureštu, a u kojem je hrvatski predstavnik izraženi favorit, isto bi naveli i za utakmicu u kojoj Pro Recco ugošćuje berlinski Spandau 04.

– Svejedno, mislim da nas čeka zahtjevna utakmica jer njemačka momčad je mješavina iskustva i mladih, nadarenih igrača. Zato ćemo morati biti usredotočeni cijelu utakmicu. Ovo je prva utakmica u prosincu koji nam nosi obilje teških utakmica, velikih ispita – drži Alessandro Velotto iz Pro Recca.

Pod velikim ispitima, Velotto osim na još predstojeće dvije utakmice Serie A1 i Lige prvaka (OSC i Waspo 98 Hannover), aludira sigurno na utakmicu europskog Superkupa u gostima kod Szolnoka, 20. prosinca. Inače, utakmicu Pro Recco – Spandau 04, u sudačkom će paru biti i naš djelitelj pravde, Riječanin Andrej Franulović.

U Beogradu će domaćin, Crvena zvezda dočekati Waspo 98 Hannover, a ono što je zanimljivo iz izjava koji dolazi iz njemačkog tabora je njihovo nezadovoljstvo što se uopće igra u Beogradu! Pritom misle na izrazito velik broj slučajeva koronavirusa u Srbiji.

– Zahtjev da igramo ovu utakmicu Lige prvaka u Beogradu, radije nego da smo zamijenili domaćinstva, iznenađenje je za cijelu momčad – napominje vratar Waspo 98 Hannovera, Moritz Schenkel i dodaje.

– Mislim da se trebalo voditi po važećim državnim propisima i odredbama, kako uostalom i propisuje LEN. Neovisno tomu, uzbuđeni smo zbog nadolazeće utakmice, a posebno nakon što smo u prethodnom kolu remizirali s OSC-om (12:12). To nas je samo motiviralo ne bi li svima pokazali da smo mi momčad koja se bori za ulazak na Final 8.

Momčad sa sjevera Njemačke doista jest u naletu, a budući da je Crvena zvezda u problemima s nekim ozlijeđenim igračima, bod ili možda i sva tri njemačkog sastava ne bi trebali iznenaditi.

Najzanimljivija bi se utakmica trebala odigrati u Budimpešti gdje OSC dočekuje Vukičević Marseille.

– Francuska momčad je prikazala neke od najboljih igara ove sezone u Ligi prvaka. Oni su odlična kombinacija domaćih, francuskih i stranih igrača. Njima nije lagano pronaći slabu točku, ali imam ipak i neku teoriju o tomu… – zagonetno će Daniel Varga, strateg OSC-a.

Francuski reprezentativac u sastavu Marseillea, Alexandre Bouet je ovako najavio gostovanje u Mađarskoj.

– Nakon dvije uzastopne pobjede, u Dubrovniku i Bukureštu, u sjajnoj smo formi i ozračju u svlačionici. Utakmica protiv OSC-a nam je iznimno bitna jer nam je to izravni suparnik za prolazak dalje. Pobijedimo li, učvrstili bi svoju poziciju u krugu 4 najbolje momčadi u našoj skupini.

Parovi i satnica 4. kola B skupine

  • BUKUREŠT (19.00) Steaua – Jug AO (Sport Klub 1)
  • BUDIMPEŠTA (19.00) OSC – Marseille
  • BEOGRAD (20.15) C. zvezda – Waspo 98 Hannover
  • SORI (20.30) Pro Recco – Spandau 04

Poredak: Pro Recco 9, OSC 7, Marseille 6, Jug Adriatic osiguranje 6, Crvena zvezda 3, Waspo 98 Hannover 2, Spandau 04 1, Steaua 0.