hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka, Seniori / 20. travnja 2021.

LIGA PRVAKA Danas jugaši idu po potvrdu 2. mjesta

Jug Adriatic osiguranje danas (15.15 – SportKlub 3) ide po potvrdu drugog mjesta u skupini A. Matematički naime još uvijek postoji teorija da ih pretekne Olympiacos i Marseille (5 bodova razlike, odnosno 6 bodova razlike – 2 utakmice do kraja), ali to je više teorija koja egzistira na papiru. No, zato je od ponedjeljka i tadašnjeg 8. kola sasvim izvjesno da je jedan klub iz skupine A izgubio svaku šansu za završni turnir. To je upravo današnji suparnik jugaša, talijanska Ortigia.

– Sve u svemu ja sam ipak zadovoljan kako mi rastemo kao momčad – veli Stefano Piccardo, trener Ortigie.

– Jedino što sad imamo novu utakmicu nakon manje od 24 sata. Mislim samo da je ovakav sustav natjecanja jako loš.

Tako zbori trener Ortigie, iako nismo sigurni bi li isto pričao i da je njegova momčad koju stepenicu više. Kapetan Ortigie, Massimo Giacoppo je pak uoči utakmice protiv hrvatskog prvaka utvrdio kako će im taj susret iscrpsti dodatnu dozu energije.

– Bit će nam vrlo teško oporaviti se, pripremiti već za novu utakmicu danas. Ali… kako je nama, tako je svima – sportski će Giacoppo.

Kad smo pak kod ovog igrača, upravo je on jedan od 3-4 pojedinca u sastavu iz Siracuse na koje je vjerojatno i trener našeg prvaka ukazao pozornost svojim igračima. Giacoppo, baš kao i ljevak Gallo, Crnogorac Vidović, pa i Napolitano. To su igrači oko kojih se sve vrti. Zaustavljanjem samo jednog do dvojice od navedenih, posao bi trebao biti riješen. Giacoppo je upravo vrlo loš šuterski dan u prvoj utakmici ovotjednog turnira, protiv Marseillea. Iz 6 šuteva – 0 golova.

Trener jugaša Vjeko Kobešćak utakmicu protiv Ortigie je počeo pripremati…?

– Nakon Olympiacosa. Neovisno što su to utakmica za utakmicom, naš je prvi cilj po dolasku u Ostiju na ovaj turnir bio Olympiacos, a tek nakon njega smo se počeli spremati za Ortigiu. Imamo ovdje za odigrati još dvije složene utakmice – pripomenuo je trener Juga Adriatic osiguranja. Obje baš protiv talijanskih klubova, ali za danas je na ‘jelovniku’ onaj manji, slabiji. Dan kasnije slijedi Pro Recco.

Utakmica Ortigie i Jug Adriatic osiguranja prva je na današnjem programu iz Ostije, a nakon njih slijede Marseille – Spandau 04, susret koji nudi Francuzima u slučaju pobjede i poraza Olympiacosa skok na treće mjesto. Zadnja utakmica večeri je sudar Pro Recca i Olympiacosa.

Starta i budimpeštanska B skupina

Danas počinju i nadmetanja u B skupini Lige prvaka, onoj koja se igra u glavnom mađarskom gradu. Ondje su tri kluba već sigurna za beogradski završni turnir, jedino što je gužva na samom vrhu odnosno posve je neizvjesno koji će od ta tri zauzeti koje startno mjesto. No, solidna će se borba voditi i za 4. mjesto koje vodi na Final 8.

Parovi i satnica Lige prvaka

Skupina A – Ortigia

(15.15) Ortigia – Jug AO

(17.45) Marseille – Spandau 04

(20.15) Pro Recco – Olympiacos

Poredak: Pro Recco 24, Jug Adriatic osiguranje 16, Olympiacos 11, Marseille 10, Spandau 04 5, Ortigia 3.

Skupina B – Budimpešta

(14.00) Ferencvaros – Waspo 98 Hannover

(16.30) Jadran (HN) – Dinamo Tbilisi

(19.00) Barceloneta – Brescia

Poredak: Barceloneta 18, Brescia 18, Ferencvaros 15, Waspo 98 Hannover 6, Dinamo Tbilisi 3, Jadran (HN) 3. 

Napomena: sve utakmice možete gledate u prijenosu na SportKlub 3 TV