Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 30. rujna 2023.

Korčulani slavili na Sveticama

U Zagrebu je u subotu navečer, na bazenu Svetice, odigrana prva utakmica hrvatskih klubova u ovosezonskom izdanju regionalne A1 lige u sezoni.

U neposrednoj blizini zapadne tribine maksimirskog stadiona, Medveščak je dočekao goste s Korčule, a momčad KPK je na kraju odnijela sav bodovni plijen.

Potpuno zasluženo, pa i rezultatski uvjerljivo neovisno što konačne brojke to ne naslućuju. Korčulani niti jednog trenutka nisu dopustili Medvjedima doći ni blizu mogućeg izjednačenja. Nakon prvih osam minuta 4:1 za goste, pred kraj druge dionice 11:5, na kraju treće 14:9. Jednostavno, domaćin je ostao bez šansi unatoč šuterski vrlo raspoloženom Nikoli Šimunoviću koji je postigao 6 golova. Doduše, ima se i KPK razloga pohvaliti se s vrlo učinkovitim Tinom Fabrisom (5 golova), koji se ljetos vratio iz Mladosti u matični klub.

Početkom zadnje četvrtine, KPK je vodio i dalje vrlo uvjerljivo (15:9), da bi onda u posljednjih 5-6 minuta malo popustili, te domaćinu približavanje dopustili. No, bez bojazni za ugrožavanje vodstva i pobjede.