Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 26. studenoga 2023.

Korčulani potvrdili 2. mjesto

Pobjedom u svojem bazenu Gojko Arneri u Korčuli protiv Zadra 1952, momčad KPK je potvrdila osvajanje drugog mjesta u A1 ligi, skupina Zapad ili A, nakon prvih 14 kola, odnosno ovime okončanog prvog dijela natjecanja.

Uoči utakmice postojala je opcija da Zadrani trijumfom preskoče Medveščak, ali i KPK, te ‘doskoče’ do 2. mjesta. Imali su Zadrani sjajno raspoloženog Marina Jovančevića koji je postigao 6 pogodaka (2 iz peteraca). Imali su Zadrani i vodstvo nakon prve četvrtine (5:3), pa i egal na polovici utakmice (6:6). Nije se pokazalo dovoljnim jer su Korčulani u trećoj dionici ‘napravili’ tri gola razlike. Upravo onoliko koliko je i na koncu glasio rezultat u korist sastava trenera Marjana Kosovića.

Ovo nadalje znači da su kotorski Primorac i korčulanski KPK, kao dvije prvoplasirane momčadi iz A1 lige, skupina A ili Zapad, osigurali tijekom drugog dijela sezone nadmetanje za poredak od 1. do 4. mjesta. Čekaju naime još dva kluba iz skupine B ili Istok, dakle momčadi iz Srbije.

Za poredak od 5. do 7. mjesta borit će se treće i četvrtoplasirani iz skupine Zapad (Medveščak i Zadar 1952) protiv još jednog sastava iz skupine B ili Istok.

Za poredak od 8. do 10. mjesta nadmetat će se iz skupina A ili Zapad, momčadi koje su osvojile 5. i 6. mjesto (OVK Split i Cattaro Kotor) s četvrtoplasiranim iz skupine B ili Istok.

Zaključno, za poredak od 11. do 13. mjesta nadmetat će se iz skupine Zapad, reprezentacija Slovenije i Budva, te petoplasirana momčad iz skupine B ili Istok.