Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 12. studenoga 2023.

Korčulani i s porazom čvrsto na 2. mjestu


U Zadru je završen četvrti, a ujedno i posljednji turnir A1 lige, skupine A ili Zapad. Cijela liga doduše još nije okončana, u ovom prvom dijelu jer su još ostala za odigrati dva kola i to između naše četiri momčadi; KPK, Zadra 1952, OVK Splita i Medveščaka. Posljednjeg dana nadmetanja u Višnjiku ponovila se priča s prijašnja tri dana. Dakle, po tri pobjede naših i jedan poraz, jasno uvijek onog koji bi se suprotstavio kotorskom Primorcu koji je jednostavno nezadrživ.

Medvjedi ostaje četvrti
Pobjedom nad Budvom, sastavom koji ima samo jednu pobjedu u ukupno za njih 14 utakmica, zagrebački Medveščak drži četvrto mjesto u skupini. Dva boda manje od Zadrana, ali 5 od drugoplasiranog KPK.
Budvani nisu bili osobita prijetnja Medvjedima koji su sve četiri četvrtine dobili po gol do dva razlike, za uvjerljivih 7 plusa na kraju.

OVK Split do pobjede u završnici
Najneizvjesnijom utakmicom dana pokazao se sraz Cattara i OVK Splita. Podosta se toga svelo i na nadmetanje trojice izrazito nadahnutih strijelaca. Splićani su ih međutim imali dvojicu, pa je možda i to jedan od razloga slavlja. Dakle, za Cattaro je Marko Milić postigao 6 golova, ali za Splićane su Marko Elez i Ante Carev postigli po 5.
Cattaro niti jednom nije vodio, ali je stalno bio blizu, držao priključak, nije dopuštao OVK Splitu da se odmakne na veću razliku. Na kraju treće četvrtine je uostalom bilo ‘samo’ 10:9 za Splićane. U prve četiri minute zadnje dionice je ‘pala’ konačna odluka. Momčad trenera Joška Krekovića se uspjela ‘odlijepiti’ do 12:9 i 13:10, sasvim dostatno za sigurno osvajanje tri boda.



Protiv Primorca je svima teško
Momčad iz Kotora u 14 utakmica ima 14 pobjeda i gol razliku +171. Sve ostavljaju na dvoznamenkastom zaostatku, nitko ih ne može zaustaviti. Nisu u tom uspjeli ni naši Korčulani. Kad smo počeli s brojkom 14, tako je onda i završavamo. Naime, Primorac je pobijedio KPK s 14 golova prednosti. Nije pomoglo puno ni nadahnut izdanje Tina Fabrisa koji je 6 puta zatresao suparničku mrežu.

Zadrani ‘preslušali’ Slovence
Slovenci su vrlo rado prihvaćeni i dragi gosti na Jadranu, ali slovenska reprezentacija se ovog tjedna nije baš najbolje provela u Zadru. Četiri utakmice, četiri poraza, sva četiri od hrvatskih klubova. Ujedno, sve poprilično glatko.
Posljednji u nizu poraza uslijedio je od domaćina, Zadra 1952. Malo je samo zbunjujući bio rezultat prve četvrtine (2:1 za Deželu), a onda je sve došlo na svoje. Moramo međutim navesti da je Slovenija imala u zapisniku za ovu utakmicu samo 11 igrača, ali i da je trener Zadrana Goran Jovančević odmarao, odnosno nije ni uvrstio u momčad za ovaj susret nekoliko svojih iskusnih igrača (M. Jovančević, Grozdanić, prvi vratar Lazić…).

FOTO: SC Višnjik