Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Euro kup / 16. studenoga 2023.

Kolosalna pobjeda Primorja EB

Riječki vaterpolisti nisu u 4. kolu C skupine Eurokupa samo pobijedili Šabac. Primorjaši su suparnika iz Srbije uvjerljivo nadigrali, ostvarili drugu pobjedu, te nova 3 boda. Makar, možda ne griješimo ako velimo i potencijalni četvrti bod.

Naime, u vrlo izjednačenoj skupini kakva je ova, svaki gol ima ‘težinu’, svaka pobjeda osobitu vrijednost. U takve ubrajamo i ovu pobjedu Riječana nad suparnikom koji je u 1. kolu u Šapcu bio slavio 10:8. Ovih pet golova razlike s Kantride, ali sada na stranu naše momčadi sigurno da daje potencijalnu prednost Primorju EB. U Srbiji je naime, u 1. kolu Šabac slavio 10:8.


Jako malo i vrlo kratko su gosti iz Srbije uspijevali biti ravnopravni našem sastavu, samo početnih 5-6 minuta održavajući ‘egal’ (2:2). Do kraja prve četvrtine je već bilo 4:2 za Riječane. Gdje su stali u prvoj četvrtini, tu su samo primorjaši nastavili u drugoj četvrtini. Od 5:2 preko 7:4 do 8:4 na polovici utakmice. U ovoj dionici je još k tomu i vratar Čubranić obranio kazneni udarac Andreju Koraču.Šabac je potpuno poražen u trećoj četvrtini u kojoj je Primorje EB došlo i do šest golova prednosti, 10:4 s dva uzastopna pogotka riječkog Nizozemca, Kas Te Rielea. Šabac je postao s vremenom i poprilično nervozan, a to se očitovalo i u tomu da su vrlo brzo ostali bez trojice za njih bitnih igrača zbog tri osobne – Barać, Korač i Kopcev.

Drugi susret skupine C Eurokupa odigran je u Njemačkoj; Waspo 98 Hannover 12:17. Za domaćina su čak 8 golova postigli Hrvati – Milardović, Lozina i Benić 2, te Bašić i Macan po 1.