Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
1B liga / 3. prosinca 2023.

Kolo gostiju u Prvoj B ligi

Utakmicama u Puli, Rijeci i Splitu, u subotu je počela nova sezona natjecanja u Prvoj B ligi. Dvije su utakmice odgođene (Jadran Kostrena – Galeb MR i Bellevue – Delfin), no za ostale tri jedinstveno je slavlje gostujućih sastava. Štoviše, i velik broj golova.

Najuvjerljiviju pobjedu je odnijela Siscia u Puli nad istoimenim domaćinom, točno dvostruko ili 20:10 za goste iz Siska. S tim da je čak polovicu golova pobjednika postigao Nikola Miljak, izvorno medveščakovac. Njegovih okruglih 10 pogodaka.

U Rijeci je kvarnerski derbi pripao Opatiji LRH koja je pobijedila Crikvenicu 16:10. Kod pobjednika kojeg s klupe vodi trener David Burburan istaknula su se dvojica igrača s po 6 golova, baš bratska podjela Lucijana i Lena Dujmića.

Najviše golova, ukupno 36 postignuto je u poljudskom bazenu gdje je kod POŠK-a 1937 gostovao Gusar iz Mlina i u svoju ‘škrinju’ pospremio prva tri boda nakon trijumfa 19:17. Ovaj je već susret bio bitno izjednačeniji, iako stoji i činjenica da je Gusar vodio cijelim tijekom, izuzmemo li tek početno 1:0 vodstvo poškovaca.