hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kadeti, Prvenstvo Hrvatske / 31. srpnja 2021.

KADETSKO PH – Poznati su polufinalisti

U Splitu je u subotnjim jutarnjim satima okončan prvi dio natjecanja, po skupinama, kadetskog Prvenstva Hrvatske. U polufinalu će se sastati Jug Adriatic osiguranje – Primorje EB, te Zadar 1952 – POŠK 1937. Posebno raduje uspjeh mladih Zadrana koji očito imaju zanimljiv, kvalitetan podmladak s kojim se odgovarajuće tome i radi.

U A skupini su jugaši promarširali sa stopostotnim učinkom, te odreda uvjerljivim pobjedama od kojih je najupečatljivija sigurno ona nad KPK, čak 21:0! U toj su utakmici svi jugaši, izuzev vratara postigli barem jedan pogodak. Mladi su poškovci bili na istom tragu, s tim da su izgubili dakako jedino od Dubrovčana.

U skupini B su uvjerljivost Gospara pokazali već spomenuti Zadrani. Momčad Zadra 1953 ostvarila je sve četiri pobjede u skupini (protiv Jadrana 8:5, sučelice Medveščaka 15:10, kontra Primorja EB 10:7, te nad Solarisom 10:9). Drugo je mjesto u ovoj skupini osvojilo riječko Primorje EB.

Polufinala su na rasporedu u subotnju večer. Prvo će u bazen Dubrovčani i Riječani (19.05), a potom na scenu stupaju Zadrani i Splićani iz POŠK-a 1937 (20.10).

U borbi za poredak od 5. do 8 mjesta će Mornar BS – Medveščak odnosno Jadran – Mladost.