Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
U18 reprezentacija / 14. August 2022.

JUNIORSKO SP (m) – U nedjelju s Mađarskom za 1. mjesto u skupini

Pred hrvatskom muškom juniorskom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu do 18 godina u Beogradu je u nedjelju prva i u biti jedina jaka utakmica u skupini. Ujedno, i odlučujuća za grupu A. Od 16.00 sati Koljaninovi odabranici će u bazen protiv Mađarske i to je derbi cijele skupine, utakmica za prvo mjesto, izravan plasman u četvrtfinale.

Nakon prve dvije utakmice koliko smo odigrali mi i Mađari, teško je donositi ikakve zaključke. Jednostavno, suparnici su daleko ispod vrijednosti ove dvije momčadi, daleko ispod vrhunske europske razine kvalitete. Podsjetit ćemo da je Hrvatska pobijedila Kazahstan 15:2 i Kuvajt 30:1, a što je još uvijek najviša pobjeda na cijelom Svjetskom prvenstvu nakon tri dana natjecanja.

Mađarska je svladala Uzbekistan 31:4 i Kazahstan 25:3. Osluškujući što govore iz mađarskog tabora, ocjena je ista. Prve dvije utakmice bile su im lakši treninzi, a ‘pravi’ posao donosi nedjelja. U subotu su za igrače utakmice u oba susreta proglašeni mladići koji su postigli najviše golova. Kod nas je to bio Vlaho Pavlic (8 pogodaka), a kod Mađara Vince Varga (6 golova). No, to mi u kojem slučaju da su to i jedini igrači na koje valja obratiti pozornost.

Hrvatskoj reprezentaciji i treneru Hrvoju Koljaninu ovo će biti prvi ispit ili pokazatelj prave vrijednosti.

Inače, ove su se dvije reprezentacije trebale zajednički pripremati za juniorsko SP u Beogradu, ali nakon ždrijeba koji je Hrvatsku i Mađarsku smjestio u istu skupinu, Mađari su odustali. Očito nisu željeli ni minimalno otkrivati svoje mogućnosti. Opet, čvrsto smo uvjereni da naš izbornik juniora, Hrvoje Koljanin ima i bez toga i više no dosta informacija o igri sjevernih susjeda.

Hrvatska – Mađarska, nedjelja od 16.00 sati! Za prvo mjesto u skupini A!

FOTO: S.Sandic