Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
U18 reprezentacija / 19. kolovoza 2022.

JUNIORSKO SP (m) – Protiv Talijana za 5. mjesto

Hrvatska juniorska reprezentacija, dečki do 18 godina, danas navršavaju da se tako izrazimo svoje vaterpolsko punoljetstvo. Naime, od 13.30 sati izabranici trenera Hrvoja Koljanina ulaze u bazen, u sraz s Italijom, za mjesto broj 5 na svijetu.

Nakon ispadanja odnosno poraza u četvrtfinalu, naši su mladići u četvrtak iskazali kvalitetu, a nadasve karakter. Nisu ‘potonuli’ nakon poraza prethodnog dana, ma koliko on kao i svaki  poraz, bio bolan. Odspavali su, usredotočili na sljedećeg suparnika i odigrali vrlo dobru utakmicu protiv Crne Gore (posebno u trećoj i četvrtoj četvrtini) za uvjerljivu pobjedu. Trijumf temeljem kojeg su i izborili utakmicu za peto mjesto protiv Italije. Možda u nekim vaterpolskim kronikama u budućnosti plasman na ovom prvenstvu i prekrije koprena zaborava. Možda i neće biti rezultat kojeg će se najšira javnost dugo sjećati, ali ova generacija mladića od kojih najveći dio više i neće, zbog godina, konkurirati za juniorske, već mlade i seniorske momčadi, ovom se utakmicom opraštaju od juniorskog staža. Oni bi vjerojatno više od ikoga voljeli i željeli oprostiti se s ovim dijelom karijere – pobjedom.

Stoga ih i prepuštamo toj želji, uvjerenja i uz bodrenje da će u tomu i uspjeti.

Mađari i Srbi za zlato

O novom prvaku svijeta odlučivat će večeras reprezentacije Mađarske i Srbije. Momčadi s kojima se susretala i naša reprezentacija. Hrvatska je s Mađarskom igrala u skupini, a protiv Srbije u četvrtfinalu.

U polufinalnim utakmicama Mađarska je slavila protiv Španjolska 10:7, dok je Srbija bila bolja od Nizozemske 11:7

Rezultati polufinala:

Mađarska – Španjolska 10:7

Srbija – Nizozemska 11:7

Današnji parovi na SP u Beogradu:

(12.00) Grčka – Crna Gora, za 7. mjesto

(13.30) Italija – Hrvatska, za 5. mjesto

(19.00) Španjolska – Nizozemska, za 3. mjesto

(20.30) Mađarska – Srbija, finale

FOTO: S.Sandić