Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
U18 reprezentacija / 14. August 2022.

JUNIORSKO SP (m) – Poraz od Mađarske

U trećem nastupu na juniorskom Svjetskom prvenstvu u Beogradu, uzrast do 18 godina, a ujedno i derbiju skupine koji je odlučivao o prvom mjestu i izravnom plasmanu u četvrtfinale, naši su mladići izgubili od Mađara.

Sportski je priznati, čisto i zasluženo jer suparnik je vodio cijelim tijekom utakmice ne dopustivši hrvatskoj reprezentaciji niti jedno izjednačenje, a kamoli išta po nas bolje ili više. Već početkom druge četvrtine Mađarska je povela 4:1, a pred kraj te iste dionice i 6:2, tako da je već tada bilo jasno kako ćemo vrlo teško do boda, još manje do oba. Još kada su Mađari tijekom treće četvrtine ‘podignuli’ prednost na 5 razlike…

To sad znači da je Mađarskoj jasno otvoren put do prvog mjesta, dok će naši mladići osvajanjem drugog mjesta u skupini (još trebaju odigrati s Uzbekistancima), morati igrati i osminu finala. U tom stupnju natjecanja će nam suparnik biti trećeplasirana momčad iz B skupine, po svemu sudeći Australija ili Nizozemska, a prođemo li dalje u četvrtfinalu će čekati pobjednik skupine C – Italija ili Srbija.

Sljedeću utakmicu, ujedno posljednju u skupini A, Hrvatska igra u ponedjeljak, 15. kolovoza protiv Uzbekistana u 13.30 sati.   

FOTO. S.Sandic