Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
U18 reprezentacija, Vijesti / 19. kolovoza 2022.

JUNIORSKO SP (m) – Mađarskoj zlato, Tiozzo sudio za broncu

U Beogradu je utakmicama za medalje i konačan poredak u vrhu, okončano juniorsko Svjetsko prvenstvo za vaterpoliste, uzrast do 18 godina.

Novi prvak svijeta je reprezentacija Mađarska koja je svladala Srbiju u triler završnici odlučenoj tek boljim izvođenjem peteraca 16:15 (4:2, 1:2, 3:2, 3:5 – 5:4). Mađarska, momčad koja je pobijedila i Hrvatsku u skupinu, vodila je cijelim tijekom utakmice uglavnom s golom do dva razlike. Iznimka je bilo samo kratkotrajno vodstvo i s tri pogotka viška (5:2 početkom druge dionice). Srbija ni u jednom trenutku nije uspjela povesti, ali su izjednačenjem uspjeli ‘odvesti’ finale u potpunu neizvjesnost peteraca. U njima su pribraniji bili Mađari.

U utakmici za broncu, Španjolska je pobijedila Nizozemsku 13:11 (1:2, 4:4, 4.3, 4:2), a napomenimo da je čast dijeljenja pravde na ovom susretu povjerena i našem sucu, Robertu Tiozzu.

Utakmica odnosno njezin pobjednik je odlučen tek u zadnjoj četvrtini. Nizozemska je definitivno osvježenje na europskoj sceni, cijeli su turnir odigrali na vrlo visokoj razini, a prema mišljenju stručnjaka ovakav rezultat i visok plasman Nizozemske nije slučajnost. Riječ je o iznimno nadarenoj generaciji nizozemskog vaterpola. Uostalom, Nizozemska je sredinom druge četvrtine vodila 5:1, a pred kraj te dionice i 6:2! Španjolci su fanatičnim presingom uspjeli preokrenuti na kraju u svoju korist, iako su još pet minuta prije kraja susreta bili u zaostatku za jedan gol.

Podsjetimo, Hrvatska je Svjetsko prvenstvo napustila na 5. mjestu.

Pozicija Klub