Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
U18 reprezentacija / 19. kolovoza 2022.

JUNIORSKO SP (m) – Hrvatska pobijedila Italiju za 5. mjesto na svijetu!

Hrvatska muška juniorska reprezentacija pobjedom je okončala nastup na Svjetskom prvenstvu u Beogradu. U utakmici za peto mjesto, Hrvatska je svladala Italiju 12:10 (3:4, 3:2, 4:2, 2:2), te se s pravom ponosni i uzdignute glave naši mladići mogu vratiti kući.

Pronašli su unutarnju snagu i sportsku motivaciju nakon poraza u četvrtfinalu, odigrali su na ponos države koju predstavljaju, ali i sebe samih, dvije lijepe i kvalitetne utakmice protiv zahtjevnih suparnika – Crne Gore i Srbije, za u konačnici peto mjesto na svijetu.

Posebno je bila fizička zahtjevna utakmica protiv Talijana u kojoj su suđene čak 33 osobne pogreške, od kojih i dva peterca (oba za Hrvatsku, strijelci Pavlić i Kolak), te jedan crveni karton (Talijanu De Simonu). Ujedno, ukupno je još 6 igrača dobilo tri osobne (po 3 naša i talijanska mladića). Sve ovo navodimo kao dokaz da su, sportski kako i treba, obje momčadi u bazenu doista pružile svoje najbolje ‘lice’. Jednostavno, dečkima je itekako stalo pobjedom se oprostiti od Svjetskog prvenstva.

Prve dvije, pa i dvije i pol četvrtine u rezultatski potpuno izjednačenoj utakmici, uglavnom je Italija bila u minimalnom vodstvu dok bi Hrvatska izjednačavala. Četiri minute prije kraja treće četvrtine Hrvatska je prvi put malo osjetnije povela. Točnije, naši su igrači napravili seriju 3-0, te od talijanskog vodstva 7:6, trima pogocima Patrika Kolaka preokrenuli rezultat u hrvatsku korist – 9:7. Nije to bilo samo ‘preokretanje’ rezultata, već i igre jer od tog trenutka Italija više nije niti jednom došla niti do izjednačenja.

Hrvatska je ovime okončala natjecanje na juniorskom (do 18 godina) Svjetskom prvenstvu u Beogradu.