Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
U18 reprezentacija / 15. August 2022.

JUNIORSKO EP (m) – S Uzbekistanom (13.30) završavamo skupinu

U ponedjeljak (15. kolovoza) s početkom u 13.30 sati i utakmicom protiv Uzbekistana, hrvatski juniori završavaju prvi dio natjecanja na juniorskom Svjetskom prvenstvu u Beogradu. S ranije odigranim utakmicama odnosno dvije pobjede (Kazahstan i Kuvajt) i porazom (Mađarska), a s popriličnim uvjerenjem da će visoka pobjeda biti uknjižena i protiv Uzbekistanaca, Hrvatska sigurno osvaja 2. mjesto u skupini. Koga ćemo dobiti za suparnika kasnije, u osmini finala koja je na rasporedu već u utorak, 16. kolovoza od 16.00 sati, odlučit će utakmica Australije i Nizozemske u B skupini. Taj je susret na rasporedu nešto iza našeg dvoboja s Uzbekistanom.

Nakon utakmice s Mađarskom i malo bolje spoznaje u vlastite, kao i mogućnosti ostalih suparnika, za nekoliko smo riječi zamolili našeg izbornika Hrvoja Koljanina.

Ona neka moja predviđanja uoči prvenstva su se protiv Mađarske mislim i ostvarila. S kratkim pripremama i malenim brojem utakmica, mi smo protiv Mađara bili inferiorni. Oni su bili puno bolji od nas, spremniji i kvalitetniji, tako da je ovaj poraz realna slika

– u početku će naš stručnjak.

Možda nam čak ovaj poraz malo i pomogne. Porazi uvijek znaju pomoći, kako bi se malo ‘skupili’ još više, pa da momci reagiraju na tom tragu. Sad nam je u ovom trenutku najbitnija utakmica osmina finala. Ta će utakmica sigurno biti teška jer ima dosta kvalitetnih momčadi na turniru. Pred nama je težak posao.

Što očekivati ili kakve su momčadi bilo Australije ili Nizozemske?

Gledamo mi i druge, tako i te dvije momčadi, ali moram reći da smo mi u prvom redu orijentirani na sebe. Jer ako mi ne budemo dobri, imat ćemo problema sa svima.

Kada se vratimo na Mađarsku, je li to reprezentacija koja kvalitativno odskače od ostatka reprezentacija na ovom turniru?

Iskaču kvalitetom momčadi kao što su Srbija, Grčka, Mađarska i pridodao bi Španjolsku. Poslije toga dolazimo mi, Amerikanci, Talijani, Crnogorci. No, to je sve dosta blizu, nijanse odlučuju iako ako bi trebao odrediti, onda su se one četiri prvospomenute reprezentacije čak iskristalizirale dosad kao favoriti

– iz Beograda će izbornik Koljanin.

Dakako, mi se još uvijek nadamo da upravo naši juniori mogu nekome pomrsiti račune od onih koji trenutačno odskaču kao favoriti na papiru. Sada prvo Uzbekistan, a onda slijedi eliminacijski dio ili tzv. nokaut faza.

FOTO: S.Sandić