Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 6. prosinca 2023.

Jugaški oproštaj od ovosezonske Lige prvaka

U Gružu će danas biti veselo. Barem tako inače jest, na blagdan sv. Nikole. Klub iz Dubrovnika zna ovaj dan započeti s darivanjem djece klupskih djelatnika, igrača, trenera, a večer… ona nudi utakmicu koja je prilika za nekoliko stvari.

Prvo Dubrovčanima za pozdraviti svježeg pobjednika Hrvatskog kupa, od prošle subote, a onda se pobjedom oprostiti od Lige prvaka za ovu sezonu. To jest malo neuobičajeno da se Gospari u prosincu već opraštaju od elitnog natjecanja, ali u skupini u kojoj su bili, s prvakom Europe Pro Reccom i snažnim Olympiacosom, nije baš ni toliko šokantno. Opet, to ne znači da Europa neće i dalje ‘stanovati’ u Gružu ove sezone, jer će Jug Adriatic osiguranje nastaviti natjecanje u proljeće 2024. u Eurokupu.

Ove srijede će priču Lige prvaka jugaši zaključiti s Dinamom iz Tbilisija. Prvak Gruzije u prijašnjih 5 utakmica nije osvojio niti jedan bod, te su po tom pitanju istog učinka kao bukureštanska Steaua. Na nuli će najvjerojatnije ostati i nakon 6. kola, a za to će se pobrinuti igrači trenera Kobešćaka kojima je ovo posljednja utakmica u ovom dijelu sezone i ovoj kalendarskoj godini.

Lijepa onda prilika za začiniti ju na najljepši način – darivanjem djece poklonima, a sebe s novim bodovima.