Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 1. studenoga 2023.

Jugaši u važnom dvoboju protiv Olympiacosa( Sportklub 3)

Dan nakon Jadrana, i Jug Adriatic osiguranje nastavlja s nastupima u Ligi prvaka. Za razliku od Splićana, Gospari su domaćini, ali u goste im dolazi zahuktali i vrlo jaki Olympiacos. Ne samo to, već grčki prvak dolazi u Dubrovnik u vrlo nezahvalnom trenutku za našeg predstavnika.
Naime, jugaši su lišeni mogućnosti igranja dvojice vrlo im bitnih igrača. Amerikanac Hannes Daube i Kanađanin Bogdan Djerkovic su sa svojim reprezentacijama u Čileu, na Panameričkim igrama. U 1. kolu je Daube postigao 3 gola za SAD protiv Meksika (30:2), dok je Djerković ugradio 1 pogodak u pobjedu Kanade nad domaćinom Čileom (28:4). Obojica igrača su nerijetko i starteri u prvoj postavi jugaša (posebno Daube), a Djerkovic jedan od dvojice klasičnih centara. Iako, nije tu kraj problema za domaćina.

Imali smo zadnjih dana problema i s nekim ozljedama, pa s povišenim temperaturama i baš je to ono što je sada aktualno kod Zvona i Burđeleza. Ne znam, nisam siguran da će biti spremni za nastup, iako je Burđelez počeo pomalo trenirati prije dan-dva – veli Vjekoslav Kobešćak, trener dubrovačkog sastava.To onda znači samo jedno. Morat će još više pokazati, dodatno ‘zapeti’ drugi igrači. Nekog boljeg rješenja nema. Iako, valja biti svjestan da Olympiacos u Grad dolazi u sjajnoj formi.– Dosta toga je drukčije od našeg prijašnjeg susreta u 1. kolu kada smo u Ateni izgubili petercima, ali i kada smo veći dio utakmice odigrali stvarno dobro. Tada je Olympiacos još očito bio izvan forme, tek su počeli s natjecanjima. U međuvremenu su odigrali odlično protiv Pro Recca, trebali su pobijediti. Lagano su svladali Dinamo. Oporavio im se u potpunosti Marton Vamos.– Ono što smo radili proteklo vrijeme kada nije bilo utakmica je da smo to konačno uspjeli iskoristiti to vrijeme za manje pripreme. Sigurno je da će se izostanak igrača osjetiti, ali nema kukanja – nadovezao se trener Kobešćak. 

 
 
U 4. kolu B skupine, za očekivati je da će Pro Recco svladati gruzijski Dinamo i time dva kola prije kraja osigurati prolazak skupine. Ostat će tako borba za drugo mjesto između našeg Jug Adriatic osiguranja i Olympiacosa koji uoči gostovanja u Gružu ima bod prednosti. Upravo je taj podatak onaj koji daje dodatnu težinu predstojećem susretu u Dubrovniku. 
Utakmicu iz Gruža možete ove srijede promatrati u prijenosu od 19.00 sati na Sportklub 3 ili u streamu na stranici LEN European Aquaticsa.