Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka, Seniori / 2. lipnja 2023.

Jugaši su 7. u Europi

Jug Adriatic osiguranje je pobjedom nad talijanskim doprvakom Bresciom, 14:10 zaključio ovu sezonu Lige prvaka na 7. mjestu. To je ujedno mjesto više ili bolje od prošle sezone, te je upravo na tragu onog što je trener Dubrovčana Vjekoslav Kobešćak govorio medijima prije početka završnog turnira.

– „Ako ne uspijemo pobijediti u četvrtfinalu, onda ćemo nastojati biti bolji nego prošle godine, te pobjedom okončati sezonu”.

Upravo su to Gospari i učinili, iako su bili sada i dodatno oslabljeni. Naime, osim od ranije ozlijeđenih kapetana Fatovića i Kržića, za utakmicu protiv Brescie, trener Kobešćak nije mogao računati ni na drugog centra Gorana Grgurevića. U postavi jugaša bila je prava plejada vrlo mladih igrača – Burđelez, Zvono, Pavlic, Mozara, I. Vukojević, Prkoča. Ta mladost ujedno je i zalog snage dubrovačkog kluba za sutra.

Što se same utakmice tiče, jugaši su je odigrali puno bolje i smirenije nego prijašnju, a s odlično odigranom drugom četvrtinom (5:1), dobrim su dijelom i ‘prelomili’ pitanje pobjednika. Ovom utakmicom je i za klub iz Gruža okončana sezona 2022./23. barem što se tiče seniorskog pogona.