hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 19. prosinca 2020.

Rezultati 10. kola Prvenstva Hrvatske

Jadranovi mladići ‘preplivali’ Korčulu

Splitski Jadran je pobjedom ‘zatvorio’ 8. kolo Prve lige, odnosno gostovanjem u Korčuli kompletirao spomenuto prvenstveno kolo. Trener Splićana Mile Smodlaka odlučio je u Korčuli dati puno više prilike juniorima, neke ponajbolje igrače je odmarao, te oslobodio za ovu utakmicu primjerice kapetana Anđela Šetku, ali i Zvonimira Butića, Jerka Marinića Kragića. To onda možda malo pojašnjava minimalnu prednost Korčulana u poluvremenu (6:5), da bi potom Splićani malo jače ‘povukli’ u trećoj dionici na isteku koje je već bilo 11:8, ali za goste sa Zvončaca.

Žapci bez ‘milosti’ za Medvjede

U sučeljavanja prvoligaša iz metropole, stariji i trofejniji klub još je jednom iskazao kvalitetu više. Doduše, sasvim očekivanu, a uz to mladostaši su i igrali u gotovo pa najjačem sastavu. Iz udarne postave nedostajali su samo dvojica hrvatskih reprezentativaca, centar Josip Vrlić, te branič Andro Bušlje.

U momčadi Medveščaka, posljednju je utakmicu odigrao Kristijan Lipar (30). Kako doznajemo, Lipar je odlučio prekinuti, a vjerojatnije je čak i okončati igračku karijeru. To će u nastavku sezone predstavljati dodatnu otegotnu okolnost za momčad trenera Ivana Rukavine.

Jugaši s podmlatkom do pobjede

Upravo onako kako se i očekivalo. Prvak Hrvatske je protiv Zadrana zaigrao s mnoštvom mladih i vrlo mladih igrača, ali i to je bilo prejako za goste. Od etabliranijih igrača Jug Adriatic osiguranja nastupili su tek Loren Fatović, Filip Kržić, Paulo Obradović, te jednako tako mladi igrači, ali koji su već iskusili i Ligu prvaka poput Tomasovića, Žuvele…