hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka, Seniori / 1. ožujka 2021.

Jugaši pobjedom otvorili drugi ‘balon’ Lige prvaka

Prvak Hrvatske nastavlja s pobjedonosnom serijom u elitnom klupskom euro-natjecanju. U prvoj utakmici na drugom ‘balon-turniru’, ukupno 4. kolu skupine A, momčad trenera Kobešćaka glatko je i zasluženo pobijedilo suparnika sa Sicilije, momčad Ortigie.

Sicilijanci predvođeni prije svega sjajnim legendarnim vratarom Stefanom Tempestijem (15 obrana) niti jednog trenutka nisu uspjeli ni izjednačiti, a kamoli išta više od toga. Dubrovčanima nije baš ‘išao’ napad s igračem više (5-13), a podosta zasluga svakako valja pripisati i spomenutom vrataru, ali čak i s tim određenim manjkavostima, jugaši su jednostavno prejaki za treću momčad Italije.

Hrvatski je prvak demonstrirao snagu već u uvodnim minutama, nametnuo se u bazenu kao netko s više znanja, iskustva. Tomasović s igračem više, pa Benić i dalekometni projektil Obradovića, na startu stavili do znanja Talijanima koga imaju sučelice sebi. Rano i uvjerljivo vodstvo 3:0 nakon samo malo više od 6 minuta. No, Ortigia ipak nije momčad koju je moguće samo tako, olako ‘razbiti’. Oni su u svojem ritmu, ne ‘gube’ glavu, igraju strpljivo u napadu i to ih je dovelo do smanjenja zaostatka početkom druge dionice (3:2). No, u poluvremenu je ipak bilo i ponovo tri razlike za Jug AO. Kapetan Xavi Garcia, te mladi Marko Žuvela pogodili su za 5:2. Ono što nismo znali istog trenutka da je time završilo razdoblje dobre igre jugaša.

U nastavku su i ispadale lopte, dva netočna dodavanja u napadu s igračem više, ali i jedna čudna odluka sudaca. U kontri, 1 na 0, bio je vidljiv udarac po ruci Papanastasioua, ali zviždaljke se nisu uopće oglasile. Ortigia je uspijevala u tri navrata doći na gol zaostatka (5:4, 6:5 i 7:6). Upravo s tek golom prednosti ušlo se u zadnjih osam minuta. Talijanski je sastav imao tri čak napada u kojima su bili u prilici postići pogodak, ali valja pohvaliti agilnu obranu jugaša koja je tijekom cijele utakmice obavila sjajan posao. Centri suparnika izolirani, vanjska linija Ortigie blokirana. Kada je manje od dvije minute prije kraja, s igračem više Loren Fatović ‘zavukao’ kroz šumu ruku i pokraj Tempestija za 8:6, pobjeda prvaka Hrvatske je bila zajamčena.

Sutra, odnosno u utorak u Ostiji, od 20.15 se sastaju Jug AO i Pro Recco u derbiju kola A skupine.