Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka, Seniori / 30. May 2023.

Jugaši oslabljeni protiv Barcelonete

Dubrovački Jug Adriatic osiguranje, hrvatski predstavnik na završnom turniru 8 najboljih klubova Starog kontinenta, u Beograd putuje u utorak, 30. svibnja. Dan uoči početka završnog turnira.
Nažalost, jugaši ne dolaze na turnir u najjačem sastavu. Čak bi rekli i dosta daleko od toga jer osim ponajboljeg igrača i kapetana momčadi Lorena Fatovića koji je ozlijedio šaku, neće biti niti još jednog reprezentativca, Filipa Kržića.

– Loren sigurno neće nastupiti, ali vrlo vjerojatno niti Filip – potvrdio je prije polaska iz Dubrovnika, trener jugaša Vjekoslav Kobešćak.
– Filip ide s nama na put, njegova ozljeda, lom prsta, nije sanirana i sumnjam da ćemo onda riskirati.

Kobešćak: Barceloneta je favorit, ali…


U takvim okolnostima što se onda može uopće očekivati od Gospara na bazenu „11. april”.
– Svakako da je Barceloneta koja je naš prvi suparnik, favorit. Bez daljnjega. Igraju najbolju obranu ove sezone u Europi, ali i inače jako dobar vaterpolo. To je zapravo španjolska reprezentacija plus pojačanje iz Australije. Prošle su sezone bili isto tako odlični, namučili su Pro Recco, a ove su sezone po meni još bolje posloženi. To je vrlo uigrana momčad. Što se nas tiče, mi nismo promijenili svoje ambicije, želje. Mi ćemo i dalje dati najbolje od sebe, probati biti dovoljno dobri za ugroziti konkurenciju. Netko od mlađih, njih dvojica sad će morati uskočiti. Srećom, imali smo ovakve situacije već ove sezone, tako da to njima neće biti novost – napominje trener Kobešćak.

Fatović: Jug će predstavljati problem


Katalonci, odnosno momčad španjolskog prvaka Barcelonete je u Beograd stigla u ponedjeljak još. Odnosno, vjerojatno je stigla jer je zrakoplov Air Serbie iz Barcelone kasnio u polasku 5 sati!? Ostavimo se prometnih poteškoća, no očekuje li Elvis Fatović, trener Barcelonete poteškoće u srazu s jugašima?
– Nije isključeno. Na papiru smo favoriti. Uloga koja se možda nameće po onoj logici da smo mi bili prvi u skupini, a Jug četvrti u svojoj. Međutim, sjećam se situacije iz prošle sezone kada smo mi bili četvrti u skupini, išli smo na prvog, a to je tada bio Pro Recco i bilo je ‘gusto’. Vodili smo većinu utakmice, vodili smo i minutu prije kraja, imali i igrača više za pobjedu, pa izgubili. Želim reći da se u jednoj utakmici stvarno brišu te razlike. Sve znam, da je Jug izgubio prvenstvo, da im je Loren ozlijeđen, ali po meni su imali i više nego dobru sezonu. Promijenili su drastično momčad, pomladili je, izgubili neke od lidera, a ovi mladi su igrali odlično. Na kraju krajeva, momčad koja triput ne izgubi od Novog Beograda zaslužuje svaki respekt. Konačno, mi smo s njima nedavno zajedno trenirali u Barceloni, 4-5 dana i znam kako su ti treninzi završavali. Dosta je bilo ‘egal’. Jug će predstavljati problem i u jednoj utakmici u kojoj nemaju što izgubiti, a imaju kvalitete. Od Jokovića, Kakarisa, Žuvele, Popadića, itekako dobri igrači, a mladi su bez respekta – mišljenja je Elvis Fatović.

O favoritima turnira


Kakva su pak predviđanja o cijelom turniru, recimo najjačim kandidatima za osvajanje prvaka, iz ustiju obojice trenera. Prvo, Vjeko Kobešćak:
– Pro Recco je prvi, definitivno. Imaju kao i svake godine jaku momčad. Nemaju istina zadnjih godina ono što su znali imati nekoć, čak dvije momčadi. Oni po meni imaju najveću kvalitetu. S druge strane najbolji vaterpolo je po meni igrala Barceloneta, a vrlo blizu je bila Brescia. Doduše, Brescia to nije pokazala u finalu Prvenstva Italije. Postoje još dvije momčadi koje su posložene dovoljno kvalitetno za maksimalan uspjeh, to su Olympiacos i Novi Beograd, a Ferencvaros je tu vrlo blizu. Mi i Vouliagmeni smo tu ipak malo ispod.


Elvis Fatović, ‘kormilar’ Barcelonete će na istu temu.
– Na papiru su favoriti Pro Recco, Novi Beograd i Olympiacos. Ispred ostalih, međutim jedna Brescia, Ferencvaros, mi, pa i Jug sigurno nisu momčadi koje itko može podcijeniti. Što se Vouliagmenija tiče, oni su mlada momčad, ali su odigrali vrlo dobru sezonu.    

Satnica četvrtfinalnog dana

  • 15.30 Barceloneta – Jug Adriatic osiguranje
  • 17.00 Novi Beograd – Olympiacos
  • 18.30 Brescia – Vouliagmeni
  • 20.00 Pro Recco – Ferencvaros

Sve utakmice prenosi Sport Klub 2, a moguće ih je pratiti i na LEN TV na www.len.eu

TV signal u 13 država

Televizijski prijenos završnog turnira Lige prvaka pratit će TV postaje u 13 europskih država ili konkretno u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu, Sloveniji, Cipru, Gruziji, Grčkoj, Mađarskoj, Italiji i Španjolskoj.