Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka, Seniori / 31. May 2023.

Jugaši izgubili četvrfinale

U prvoj utakmici završnog turnira Lige prvaka u Beogradu, u četvrtfinalu je španjolski prvak Barceloneta našeg trenera Elvisa Fatovića pobijedila Jug Adriatic osiguranje 11:9. Jugaši će u četvrtak igrati s poraženim iz utakmice Novi Beograd – Olympiacos za poredak od 5. do 8. mjesta.

Dubrovčani su u teškim uvjetima koji su ih snašli još danima prije ovog turnira, bez kapetana Lorena Fatovića, ali i drugog hrvatskog reprezentativca Filipa Kržića (obojica ozlijeđeni), odigrali zapravo jako dobru, hrabru utakmicu. Susret na koji mogu biti ponosni, porazu unatoč, jer su ostavili dojam kako su pružili apsolutno sve najviše, najbolje što ovog trenutka mogu. Sve to protiv uigranog, iskusnog, visokokvalitetnog sastava koji ima statistički najbolju obranu Lige prvaka (100 primljenih golova u 14 utakmica ove sezone). Još k tomu i protiv suparnika koji je u Beograd došao kompletan, bez ikakvih problema.

Vratar Toni Popadić je činio prava mala čuda na golu (obranjena čak 3 od ukupno 4 peterca). Obranio je šuteve Larumbeu i Pavillardu, a skrenuo i šut Perronea u gredu. Marko Žuvela je napadački odradio sjajan posao (3 gola). Na 2 metra je ‘dušu ispustio’ Konstantin Kakaris, ali jednostavno više od 11:9 za suparnika nije išlo.

Još samo šest minuta prije kraja, nakon gola Marka Žuvele za smanjenje vodstva Barcelonete na 9:8, Jug Adriatic osiguranje je ‘bio u igri’. Međutim, tada na naplatu dolazi velik broj isključenja u momčadi hrvatskog doprvaka, te su u zadnjoj četvrtini prijevremeno morali iz igre Biljaka, Burđelez, Lazić. Kada tomu pridodamo i mladog Prkoču u predzadnjoj minuti treće četvrtine još, sve je ‘tanja’ bila ionako ne odveć dugačka ili široka klupa Dubrovčana. 

Prva četvrtina je protekla sa samo po 1 golom na svakoj strani, a oba iz peterca (Munarriz odnosno Joković). Inače, samo je u ovoj dionici bilo ukupno 5 peteraca, od toga tri za Barcelonetu. Sve je to posljedica dosta agresivne, žustre obrane. Barceloneta tako igra, sa stilom koji je istovjetan onom španjolske reprezentacije (manje-više su to sve i isti igrači). Momci trenera Elvisa Fatovića nisu dopuštali Kobešćakovim izabranicima lagano uopće razvijanje napada.

U drugoj četvrtini značajno više golova, ali ‘gol-za-gol’ odnosno… Barceloneta bi povela, Dubrovčani izjednačili i tako sve do 4:4. Tada je Jug Adriatic i prvi i jedini put na utakmici poveo (Kakaris s igračem više). Ipak, na ‘veliki odmor’ se otišlo kao da smo na početku susreta, bez prednosti za niti jednu stranu – 5:5.

Treća je dala naslutiti pobjednika s pogotkom australskog ljevaka Luke Pavillarda, a onda i dva vezana gola Felipea Perronea. Bilo je to za 8:5 sredinom treće četvrtine i španjolskoj su se momčadi otvarala sve izvjesnije vrata polufinala.

Priprijetio je još jednom Jug Adriatic osiguranje navedenim golom Žuvele za smanjenje na 9:8, ali s nova dva gola Biela i Pavillarda, stigla je potvrda pobjede Barcelonete. Mladi ljevak Hrvoje Zvono samo je golom u zadnjoj minuti malo ublažio poraz.

Jug Adriatic osiguranje će u četvrtak igrati utakmicu za poredak od 5. do 8. mjesta protiv poraženog iz utakmice Novi Beograd – Olympiacos, s početkom u 15.30 sati.