hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 25. srpnja 2020.

Jug Adriatic osiguranje osvojio naslov prvaka Hrvatske

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja novi su prvaci Hrvatske. Dubrovčani su obranili naslov osvojen ne samo prošle, nego i prijašnje tri sezone, ubilježili svoj ukupno 16. naslov prvaka Hrvatske. Štoviše, Gospari su osvojili ukupno 65. trofej u svojoj povijesti. No način na koji su to ostvarili je apsolutno veličanstven, na dominantan način kakav je rijetko kada viđen u finalima uopće. Posebice neočekivan u ovosezonskoj finalnoj seriji, nakon prve dvije utakmice koje su prštale neizvjesnošću i odlučene tek boljim izvođenjem peteraca.

Doista niti najveći navijači domaće momčadi ni sanjati nisu mogli da će njihovi miljenici u poluvremenu voditi čak – 10:0!!

Zagrepčani su se doimali doista kao razbijena vojska, dok je s druge strane Jug Adriatic osiguranje utakmicu iz snova. Vratar Popadić odličan ispred gola, a u napadu su Gospari bili učinkoviti baš sa svih strana, u svim kombinacijama. Sve što su odapeli odsjelo bi u mreži mladostaša. Uostalom, činjenica da je prvih 6 pogodaka postiglo šest različitih strijelaca govori dostatno u prilog ovoj tezi (Garcia, Merkulov, Obradović, Papanastasiou, Fatović i Benić). Dostatno za oduševljenje izvanredno popunjenih tribina gruškog plivališta.

Posebice jer domaćin nije posustajao ni za milimetar. Sa svakom novom minutom, razlika je samo rasla odnosno mreža gostiju je ostajala sačuvana, a domaćina napunjena do vrha. Rezultat za anale i teško da će se više ikada ponoviti. Uostalom dovoljno je spomenuti da j prvi gol Mladost postigla pred sam kraj treće četvrtine, iz peterca Bowen i to je bilo za tada – 14:1!!

Toni Popadić najbolji igrač finalne serije

Za najboljeg igrača cijele finalne serije državnog prvenstva proglašen je zasluženo vratar Jug Adriatic osiguranja, Toni Popadić. Malo je reći da je branio briljantno. U trećoj finalnoj utakmici 12 obrana, u onoj prethodnoj 11+1 obrana, te dva obranjena peterca u raspucavanju, dok je u prvoj finalnoj imao 10 obrana plus još jedan obrani peterac u raspucavanju, ali ibilježimo mu i asistenciju za jedan gol u tom susretu!? Apostrofiran je za junaka od svojeg trenera, suigrača, suparnika, pa kako onda ne bi primio i trofej za tzv. MVP ili hrvatskim jezikom, najkorisnijeg igrača.

Ne pripada ova nagrada samo meni, već cijeloj momčadi. Odigrali smo sjajnu utakmicu.

Istina, jugaši su odigrali sjajnu utakmicu, ali Popadić je odigrao tri sjajne i zato danas lijepi pojedinačni trofej resi njegov dom.