hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 24. siječnja 2021.

Josip Vrlić, Emmi Miljković i Matea Skelin najbolji u godini 2020.

Završni dan Final Foura Hrvatskog kupa u Rijeci imao je i dodatnu svečarsku notu neposredno uoči početka finalne utakmice. Na bazenu Zdravko Ćiro Kovačić na Kantridi uručene su nagrade najboljem vaterpolistu odnosno najboljim vaterpolisticama u godini 2020.

Vrlić uvjerljiv laureat “Večernjakove” nagrade

Kada je riječ o izboru najboljeg vaterpolista, radi se o tradicionalnom, već 33. godišnjem izboru popularnog “Večernjaka” koji bira najboljeg pojedinca u državi u jednom od najtrofejnijih hrvatskih sportova, vaterpolu.

Izbor je činio ocjenjivački sud od 7 istaknutih bivših igrača koji su minulih dana u “Večernjem listu” objavljivali svoj poredak najboljih, te je shodno tomu i ukupnom bodovanju dobiven konačni pobjednik odnosno najbolji vaterpolist.

Trofej “Vaterpolist”, rad akademskog kipara Stipe Sikirice, Josipu Vrliću je predao Anton Filić, novinar “Večernjeg lista”.

Ocjenjivački sud za Vaterpolista godine 2020. činili su – Josip Pavić (Zagreb), Deni Lušić (Split), Miho Bobić (Dubrovnik), Renato Živković (Split/Zagreb), Danko Duhović (Opatija), Hrvoje Herceg (Zagreb) i Jure Marelja (Šibenik). Najviše glasova ili bodova zaslužio je uvjerljivo centar hrvatske reprezentacije i zagrebačke Mladosti, Josip Vrlić.

Konačan poredak:

1. Josip Vrlić (Mladost)  42

2. Maro Joković (Olympiacos/Brescia)  29

3. Luka Bukić (Mladost)  26

3. Loren Fatović (Jug AO)  26

5. Toni Popadić (Jug AO)  18

6. Luka Lončar (Jug AO)  13

7. Andro Bušlje (Pro Recco/Mladost)  8

8. Marko Bijač (Pro Recco)  7

8. Ivan Marcelić (Mladost)  8

10. Xavi Garcia (Jug AO)  6

11. Paulo Obradović (Jug AO)  5

12. Ante Vukičević (Marseille)  4

13. Hrvoje Benić (Jug AO)  3

14. Zvonimir Butić (Jadran)  1

14. Rino Burić (Jadran)  1

Shodno tomu poznata je i najbolja sedmorka Hrvatske u 2020. godini – Popadić, Bušlje, Fatović, Bukić, Joković, Garcia, Vrlić

Emmi i Matea ispred sviju

Četvrtu godinu uzastopno, Hrvatski vaterpolski savez dodijelio je i nagradu za najbolju vaterpolisticu u državi. Temeljem izbora trenera ženskih prvoligaških sastava, kao i dijela članova Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza zaduženih za ženski vaterpolo, u godini 2020. su se jednako istaknule i zasluženo dvije igračice zaslužuju nagradu.

To su – Emmi Miljković i Matea Skelin, igračice ŽAVK Mladosti iz Zagreba.

Obje su igračice ubilježile sjajne nastupe kako na Europskom prvenstvu u siječnju prošle godine u Budimpešti, tako i u domaćim natjecanjima.

Nagrade Emmi Miljković i Matei Skelin je uoči početka finalne utakmice Kupa, uručio Josip Pavic posebni savjetnik ministrice turizma i sporta