hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 15. siječnja 2021.

Još 30 dana do Rotterdama

S primicanjem predolimpijskog kvalifikacijskog turnira muških reprezentacija (Rotterdam, 14. do 21. veljače), a na kojem će nastupati i hrvatska vrsta, sve ćemo pomnije pratiti i zbivanja, tijek priprema, te stanje s igračima u drugim nacionalnim momčadima. S osobitim naglaskom na reprezentacije koje su uz Hrvatsku glavni favoriti turnira u Nizozemskoj, a to su Grčka i Crna Gora.

Počinjemo s crnogorskom reprezentacijom čiji je stručni stožer objelodanio tijek priprema. Tako će momčad koju vodi izbornik Vladimir Gojković s pripremama početi već u ponedjeljak, 18. siječnja. Prvo odredište im je Genova odnosno Recco gdje će trenirati zajedno s momčadi Pro Recca (18. do 24. siječnja).

Nakon Italije, crnogorski će se vaterpolisti okupiti u Podgorici gdje će se od 27. do 29. siječnja odigrati jaki međudržavni turnir na kojem će uz domaćina Crnu Goru nastupati još SAD, Srbija i Njemačka. Potonja reprezentacija je jedan od suparnika Barakuda u skupini u Rotterdamu.

Po završetku ovog turnira, slijedi završni dio priprema Crne Gore od 1. do 11. veljače, a koji će odraditi sparirajući s reprezentacijom Srbije u Podgorici.