hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 16. siječnja 2021.

Još 29 dana do Rotterdama

Galanidis: U Nizozemskoj ponoviti Debrecen

Grčka vaterpolska reprezentacija uz Hrvatsku i Crnu Goru glavni je kandidat za osvajanje jednog od prva tri mjesta na skorašnjem predolimpijskom turniru u Rotterdamu (14. – 21. siječnja), a koje vode na Olimpijske igre u Tokio. Grci se nalaze u skupini s momčadima Crne Gore, Gruzije, Turske, Kanade i Brazila. Ono što je međutim dodatno ‘dalo krila’ grčkoj momčadi je sjajno odigran nedavni turnir u mađarskom Debrecenu.

Ondje su izabranici izbornika Theodorosa Vlachosa osvojili prvo mjesto, izborili nastup na Super Final turniru Svjetske lige krajem lipnja i početkom srpnja u Tbilisiju. Dojmljive su bile igre grčke momčadi u Debrecenu. Pobijedili su u sve tri utakmice, a u svakoj su postigli po 12 golova. Protiv Francuske 12:3, pa u polufinalu protiv Španjolske 12:11, te uvjerljiva pobjeda u finalu nad Crnogorcima 12:7.

Konstantinos Galanidis, vratar grčke reprezentacije u polufinalu protiv Španjolske je izabran i za igrača utakmice.

– Jasno da sam ponosan na tu pojedinačnu nagradu, ali to ne bi imalo značaja da nije ukomponirano s našom pobjedom, ulaskom u finale – rekao je Galanidis u razgovoru za www.apollonwaterpolo.gr, službenu klupsku stranicu Apollona iz Smyrne čiji je Galanidis kapetan.

Galanidis se osvrnuo na Debrecen, ali u kontekstu nadolazećeg najvećeg ispita, predolimpijskog turnira u Rotterdamu

– Glavna naša odlika, a takva se pokazala i u Debrecenu, je momčadski duh. Sigurno da će nam turnir u Mađarskoj jako pomoći u pripremama za predolimpijski turnir, jednako i psihološkom pogledu za svakom od nas, ali i homogeniziravši nas dodatno. Postalo je jasno da smo ‘tu’, da možemo igrati dobro i da ostale momčadi moraju toga biti svjesne. Sve će nam to pomoći u Rotterdamu. Predolimpijski turnir je možda jedno od najtežih natjecanja uopće. Tu je prisutan velik pritisak, stres zato jer znamo da jedna pogreška, loš dan vas mogu udaljiti od olimpijskih igara. Što se konkurencije tiče, ono što smo primijetili da jaz, razlika između dobrih i vrlo dobrih momčadi i onih slabijih sastava više nije jako velika. Zato ćemo morati biti fokusirani u svakom susretu i pokazati se u izdanju u kakvom smo bili u Debrecenu – rekao je Konstantinos Galanadis za apollonwaterpolo.gr, klupsku mrežnu stranicu prvoligaša Apollon iz Smyrne.