hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 27. siječnja 2021.

Još 18 dana do Rotterdama

KANADA

Čak 23 igrača u Genovi

Vaterpolisti iz Zemlje javorovog lista za predolimpijski se turnir pripremaju u Genovi, kod Pro Recca. Izbornik Giuseppe Pino Porzio, proslavljeni talijanski reprezentativac, pa trener poveo je u svoju domovinu čak 23 vaterpolista. Najveći problem Kanađana je što ta reprezentacija, a i većina igrača mjesecima nisu odigrali niti jednu utakmicu. Kanada će ostati u Genovi sve do polaska za Rotterdam. Kanada se nalazi inače u skupini s momčadima Grčke, Crne Gore, Gruzije, Brazila i Turske.

NJEMAČKA

Vratio se Ćuk, otpali Preuss, Reibel i Eidner

Njemačka reprezentacija jedan je od suparnika Hrvatske na predolimpijskom turniru u Rotterdamu, stoga nam je svaka vijest iz tamošnjeg tabora tim zanimljivija. Izbornik Hagen Stamm ima ne baš malenih problema. Nakon što su ranije otpali iz reprezentativnog kadra dvojica igrača Duisburga Dennis Eidner (oprostio se od izabrane vrste) i Ben Reibel (zdravstveni problemi), za Njemačku u Rotterdamu neće nastupati niti Tobias Preuss (Waspo 98 Hannover). Kako je sam Preuss izjavio za njemački dnevnik “Hannoverschen Algemeine Zeitung”, zbog ozljede ramena i mogućnosti operativnog zahvata, igrač se morao zahvaliti izborniku Stammu. Sva trojica igrača su za Njemačku vrlo bitna, a uostalom i bili su među boljim njihovim igračima na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu 2019.

Dobra vijest za izbornika Stamma je povratak nakon ozljede, operacije i punog oporavka, centra Spandaua 04, Zagrepčanina Matea Ćuka. Štoviše, Njemačka i Gruzija (još jedan sudionik predolimpijskog turnira) na zajedničkim su pripremama koje su upravo u tijeku, odigrali prvu utakmicu, a u njoj je vrlo dobar bio baš Ćuk. Njemačka je slavila 18:9, a Mateo Ćuk je postigao za Nijemce 4 gola.

BRAZIL

Od Rija do Sao Paula

Bez Perronea, Vrlića, Sore, te dakako i Rudića na klupi, brazilska vrsta nije ni blizu onoj kakva je bila na posljednjim Igrama u Rio de Janeiru. Ipak, nije nerealno očekivati da Brazilci uspiju doći do četvrtfinala Rotterdama. Bolji od njih su sigurno Grci i Crnogorci, a vrlo vjerojatno i Gruzijci. Bolji su od Turaka, pa im ostaje borba s Kanadom.

Inače, Brazil je završio prvi dio priprema u Rio de Janeiru, te su sada u najvećem gradu, Sao Paulu.

FRANCUSKA

Među 19 reprezentativaca i David Babić

Francuski vaterpolisti, još jedan suparnik Barakuda u skupini u Rotterdamu, okupili su se i počeli s pripremama jednako kao i naši reprezentativci. Početkom tjedna, u ponedjeljak, 25. siječnja. Uporište im je Marseille i ondje će ostati do 2. veljače, da bi potom preselili u Abbeville u kojem će ostati do 12. veljače.

Izbornik Nenad Vukanić na pripremama ima 19 igrača, a među kojima je i Zagrepčanin s francuskim državljanstvom, David Babić (Strasbourg), bivši igrač Mladosti i Medveščaka. Gotovo svi tamošnji reprezentativci su iz francuskih klubova, izuzev Remy Saudadiera iz berlinskog Spandaua 04.

CRNA GORA

Danas počinje turnir u Podgorici

Sastav izbornika Vladimira Gojkovića na pripremama je u Podgorici gdje baš danas (27. siječnja) počinje međudržavni turnir tri reprezentacije. Prvog dana su domaćini slobodni, a od 17.30 se sastaju SAD i Srbija. U četvrtak je zakazan sraz Crna Gora – Srbija (18.00 sati), te u petak utakmica Crna Gora – SAD (11.00 sati).