hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 28. siječnja 2021.

Još 17 dana do Rotterdama

Crna Gora

SAD uvjerljive protiv Srbije

U Podgorici je u srijedu navečer počeo međudržavni turnir na kojem sudjeluju izabrane vrste domaćina Crne Gore koja se priprema za predolimpijski turnir u Rotterdamu, te SAD i Srbije. U prvom susretu su SAD bile uvjerljivo bolje od Srbije 13:7 (4:3, 4:2, 3:1, 2:1). Valja pridodati da Srbija nastupa s B momčadi jer od igrača iz najboljih 13, u Podgorici su samo Miloš Ćuk i Stefan Mitrović. Ipak, to nije zaustavilo srpskog izbornika Dejana Savića da u jednoj rečenici ne opiše igru svoje momčadi.

– Ovo je bila predstava našeg kolektivnog beznađa i pojedinačne odsutnosti.

Danas, drugog dana turnira u Podgorici će se sastati Crna Gora i SAD. Podsjetimo, američki vaterpolisti će doputovati u Zagreb 5. veljače na pripreme s našom reprezentacijom.

Rumunjska

Radu i suigrači u Gruziji

Rumunjska reprezentacija je prvi suparnik Barakudama na skorašnjem kvalifikacijskom turniru za OI, a koji će se održati u Rotterdamu od 14. do 21. veljače. Momčad koju kao kapetan vodi Cosmin Radu, trenutačno se nalazi na zajedničkim pripremama s Gruzijcima u Tbilisiju. Podsjetimo, od Nove godine Gruzija ima i novog izbornika. Umjesto Revaza Čomakidzea novi je izbornik Srbin Dejan Stanojević.

Njemačka

Otpao i već četvrti igrač

Ne prestaju problemi u njemačkoj reprezentaciji. Izbornik Hagen Stamm već je ostao bez Reibela, Eidnera i Preussa (ozljede i bolesti), a sada mu je otpao i drugi vratar. Kevin Götz (Waspo 98 Hannover) se ozlijedio na pripremama koje Njemačka trenutačno provodi u Vojnoj sportskoj školi u Warendorfu (Sjeverna Rajna – Vestfalija), te je preko noći izbornik Stamm ostao na samo jednom vrataru, Moritzu Schenkelu (Waspo 98 Hannover).

Tu nije kraj problemima. Treći i četvrti vratar sa šireg popisa (Florian Thom i Reiko Zech, obojica iz Potsdama) imaju gripu, te ne mogu pristupiti pripremama. Stoga je njemački izbornik pozvao vratara juniorske reprezentacije Felixa Benke (White Sharks Hannover).

Ipak za vratare Zecha, a posebno Thoma postoje naznake da bi se mogli priključiti pripremama početkom veljače.

– Mi trebamo iskusnog drugog vratara – zavapio je u njemačkim medijima izbornik Stamm.

Njemačka se u Rotterdamu nalazi u skupini B zajedno s reprezentacijom Hrvatske.