hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 12. svibnja 2021.

Jadranu bronca

Druga utakmica za treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske pokazala se na koncu kao uzvratna. Nema mjesta ili potrebe za trećom jer jadranaši su sve riješili u dva susreta sa Solarisom. Nakon pobjede u prvoj utakmici prošle subote u Splitu (11:5), Jadran je slavio i u Crnici, te s konačnih 2-0 u ogledima za treće mjesto, okončao sezonu 2020./21. s broncom oko vrata. Ondje su bili i prošle sezone, dok ovaj stogodišnjak sa Zvončaca već za sljedeću sezonu najavljuje još jaču momčad, s nekoliko zvučnih pojačanja i napadom na neki od trofeja u hrvatskom vaterpolu.

S druge strane, i Solarisovo četvrto mjesto je najviši njihov doseg posljednjih godina, tako da teško da su i u Krešimirovom gradu nezadovoljni sezonom i onim što su u njoj postigli. Čak i štoviše.

U srijedu je u Šibeniku Jadran još jednom pokazao da je upravo ono što je rečeno u najavi, bolji sastav. Samo je prva četvrtina protekla u rezultatskom ‘egalu’ (3:3). Već pred kraj druge četvrtine gosti iz Splita su poveli osjetnije (7:4). Treća je dionica donijela potvrdu nadmoći i najviše vodstvo na utakmici, dvije minute prije kraja ove dionice (11:4).

Najbolji pojedinac utakmice bio je kapetan Jadrana, Anđelo Šetka s 5 golova iz 7 pokušaja što je odlična selekcija šuta.