Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kadeti, Regionalna liga / 21. May 2023.

Jadranu 4. mjesto

U Šibeniku je završen turnir Regionalne liga za uzrast do 14 godina. Posljednjeg dana natjecanja, borbe za konačan poredak, hrvatski su klubovi zabilježili poraze.

Splitski Jadran je poražen u susretu za treće mjesto i brončanu medalju. Bolja je bila beogradska Banjica, 13:10 čiji su mladići trijumf izborili u zadnjoj četvrtini koju su riješili s 5:2. Nardo Skejić je bio najbolji strijelac utakmice sa 6 pogodaka, ali to mlade Splićane nije moglo spasiti poraza.

Jadran je poveo 3:1, da bi do kraja druge četvrtine bili ‘na početku’, (5:5). U trećoj su četvrtini oba sastava postigla po tri pogotka, dok je završnica pripala suparnicima Jadrana.

Pozicija Klub

U utakmici za 5. mjesto, Budućnost iz Podgorice je svladala Medveščak 11:10. Naglašeno izjednačenu utakmicu riješio je za crnogorsku momčad pogotkom 5 sekundi prije kraja Sava Stamatović kojem je to bio četvrti gol. Isto je toliko za Medvjede postigao David Varga.

Utakmica za 7. mjesto riješena je petercima, u kojima je Valis iz Valjeva bio bolji od Solarisa, 12:10. Šibenčani su dobro počeli, vodili 4:1 i 5:2 nakon prve dvije četvrtine, ali su potom Valjevčani uspjeli do kraja poravnati i izboriti peterce. Izjednačujući gol za Valis postignut je minutu i 16 sekundi prije kraja četvrte četvrtine, za 8:8.

U finalu je, također boljim izvođenjem peteraca, Šabac svladao Jadran iz Herceg Novog, 16:13 nakon 12:12 po okončanju četiri dionice. Zanimljivo da je u finalu rezultat sve četiri četvrtine bio identičan – 3:3.