Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 30. listopada 2023.

Jadranova prva ‘meč-lopta’ u Beogradu

Vraća nam se elitno europsko klupsko natjecanje – Liga prvaka. Utorak i srijeda su u znaku utakmica 4. kola natjecanja po skupinama. Na neki način uzvratnih utakmica jer ovim kolom ulazimo u drugi dio prve etape ovosezonskog natjecanja najboljih klubova Europe.
Hrvatski prvak, splitski Jadran doputovao je u Beograd najmanje 30-ak sati uoči utakmice sa srpskim predstavnikom Crvenom zvezdom. Suparnikom iz 1. kola u Splitu prije mjesec dana, kada su igrači našeg kluba svladali Beograđane tek u zadnjoj četvrtini (16:13). Dodatan podsjetnik samo na snagu beogradskog sastava.

Ovo 4. kolo je međutim ujedno i prilika nekim klubovima, a među njima je upravo i naš Jadran, da osiguraju dva kola prije kraja prolazak u drugi dio Lige prvaka. Pogled na tablicu C skupine to zorno dokazuje.

Naime, pobijedi li ovog utorka Ferencvaros sastav hercegnovskog Jadrana u Trebinju, kao i slavi li naš Jadran u Beogradu, prvaci Mađarske i Hrvatske postat će neuhvatljivi za ostatak društva u skupini. Značaj ove utakmice je možda baš i razlog nešto ranijeg dolaska Jadrana u glavni grad Srbije.

Mobilizacija u Jadranu


– Vrlo smo ozbiljno shvatili ne samo ovu utakmicu, već svaku. Ovo natjecanje zaslužuje maksimalnu ozbiljnost jer svatko može pobijediti svakoga. Imali smo protiv Zvezde tešku utakmicu u Splitu, a ne očekujem jednako tako ništa manje tešku i ovdje. Puna je mobilizacija – iz Beograda će Jure Marelja, trener Jadrana.Odlična vijest za trenera, kao i sve navijače hrvatskog prvaka je da je Jadran došao u najjačem sastavu. Stručnom su stožeru splitskog kluba svi na raspolaganj. Nema srećom ni ozlijeđenih, ni bolesnih. Strateg Jadrana je i naveo i iz čega suparnik crpi najveću snagu.– To su njihovi centri, ali ne samo oni. Igraju, kako bi se reklo, vaterpolo ‘stare škole’. Jako su dugo zajedno, uigrani, znaju se ‘u dušu’. Lopta na 2 metra pri kraju napada, uigrani s igračem više. Baš su onako, interesantna momčad s nekoliko zanimljivih i vanjskih igrača. Od Vasića, preko Subotića, Gogova, ljevaka Milojevića. Sjajno pokriveni, nameću svoj stil igre, ali znamo i mi na to odgovoriti.Utakmica između Crvene zvezde i Jadrana počinje u utorak od 20.00 sati, a možete ju pratiti u prijenosu na Sportklub HD televiziji, ali i putem streama na stranici LEN European Aquatics, do koje možete doći i preko hvs.hr
Slijedi prva ‘meč-lopta’ Jadrana za nastavak natjecanja u Ligi prvaka!