Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 3. svibnja 2024.

Jadranova ‘generalka’ za domaće finale

Prijenos LEN TV


U Ligi prvaka, četvrtfinalna skupina A u kojoj je naš prvak, splitski Jadran sve je već znano i dva kola prije kraja nadmetanja u skupini. Naime, prva dva mjesta osigurali su Pro Recco i Novi Beograd i to su momčadi koji će igrati na završnom turniru Lige prvaka na Malti.
Prvak Italije i branitelj naslova prvaka Europe ima 11 bodova, a prvak Srbije bod manje, te su neuhvatljivi za Marseille (3 boda) i Jadran (bez boda). Ostaje tek ‘utrka’ Pro Recca i Novog Beograda za prestiž, za prvo mjesto u skupini.

Iz tih razloga subotnja utakmica 5. kola u Reccu (18.00 sati) nema osobiti natjecateljski značaj. No, za obje momčadi će poslužiti kao svojevrsna zadnja provjera ili ‘generalka’ uoči same završnice sezone. Ovo posebno vrijedi za jadranaše kojima će prva sljedeća utakmica biti finalni sraz Prvenstva Hrvatske protiv Jug Adriatic osiguranja u Splitu, planirano za 10. siječnja.

S druge strane, Pro Recco je u srijedu odigrao prvu utakmicu polufinala Serije A, doma protiv Ortigije (12:5). U drugom polufinalnom paru, Savona je svladala Bresciu 6:5.