Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kup Hrvatske, Seniori / 1. prosinca 2023.

Jadranaši svladali primorjaše u drugom polufinalu

Subota u Zadru, od 20.05 sati, ponovo uz prijenos na HTV 2, gledat ćemo sučeljavanje Jug Adriatic osiguranja i Jadrana u borbi za prvi ovosezonski trofej, pokal Hrvatskog kupa. Drugim riječima, finalni par isti kao i 2022., 2021….

Za razliku od prve polufinalne utakmice, druga nije imala takvu dimenziju dramatike i neizvjesnosti neovisno što konačan rezultat sugerira borbe do posljednjih sekundi. Nije baš posve tako bilo.
Prvu četvrtinu i pol su suparnici bili poravnati, rezultatski izjednačeni, naizmjence se čak i mijenjajući u vodstvu. No, nikad ne većem gola razlike. Barem ne do početka 11. minute ili do rezultata 4:4. Od tog trenutka je Jadran iskazao svu svoju silinu, brzinu, raznovrsnost. U okvirno četiri minute Splićani su postigli četiri pogotka, rezultatski ‘pobjegli’ od 4:4 do 8:4. Golovi i iz pozicijskog napada, iz kontre, s igračem više, s puno kombinatorike… U biti, tog trenutka smo dobili pobjednika ove utakmice.

Ne, nisu se Riječani predavali, dapače. Borili su se do posljednje minute, ali kada bi god Primorje EB i stiglo na gol do dva zaostatka, Jadran bi u tom trenutku opet samo pojačao tempo, u hipu iznova došao do 3 ili 4 gola prednosti. Prednost koju su čuvali i sačuvali sve do minutu prije kraja (15:12). U zadnjih 60 sekundi, primorjaši su uspjeli tek ublažiti poraz, na konačnih 15:14.

IZJAVE

Jure Marelja, trener Jadrana:
– Ovo je modus operandi naše sezone, da popustimo pri kraju. Ali, plasirali smo se u finale i to je najbitnije. Kad god bi se odvojili na veliku razliku, opustili bi se, glavama bi očito već previše bili u finalu, o tomu razmišljali i onda primali lagane golove. U finalu nemamo ničim po meni iznenaditi jedni druge. Presudit će nadahnuti pojedinac, mirnoća i nekakva trenutačna forma koja ne ovisi o ničemu nego je negdje u… ha, ha, u zvijezdama.

Igor Hinić, trener Jadrana:
– Pružili smo dobar otpor, ali žao mi je jasno što smo izgubili. Danas očito nije bio red na nas. Čestitam Jadranu na zasluženoj pobjedi. Nama je sezona dosad bila dobra, stabilni rezultati, igra isto tako. Čak neočekivano pomalo ušli smo i u drugi dio Eurokupa.