hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 28. ožujka 2021.

Jadranaši pobijedili Mladost i osvojili broncu!

Splitski Jadran vraća se kući iz Zagreba s Final Foura Premier lige s broncom oko vrata. Možda slabašna utjeha nakon izgubljenog polufinala, ali ako je suditi po veselju Splićana na zasluženoj pobjedi, utjeha možda i nije prava riječ. Ponajmanje ne “slabašna utjeha”. Uostalom, što bi onda rekli mladostaši koji su u dva dana turnira pretrpjeli dva poraza. S tim da je ovaj u susretu za treće mjesto uvjerljiviji nego dan ranije, u polufinalu.

Zanemarimo li početno vodstvo Mladosti (1:0 – Bukić), Jadran je cijelim tijekom susreta ne samo vodio, nego i bio puno bolja, agilnija, življa momčad. U oba smjera i s nekoliko vrlo dobrih pojedinaca. Od vratara Luke Podruga, preko centra Duževića, kapetana Šetke, napadača Marinića Kragića. Pristupili su utakmici srčano i hrabro, odgovorno i disciplinirano i za to im je slijedila nagrada u vidu pobjede. Štoviše, i brončane medalje što je najveći uspjeh ovog kluba u povijesti Regionalne lige.

Zanimljiv je i strateg Jadrana na ovoj utakmici. Marin Kliškinjić, inače pomoćnik glavnog trenera Mile Smodlake u 8 je dana pobijedio dva najtrofejnija hrvatska kluba – Jug Adriatic osiguranje u Dubrovniku, sada Mladost u Zagrebu. Prvi put je mijenjao Smodlaku koji je tada bio bolestan, dok je sada mijenjao glavnog trenera koji je kažnjen crvenim kartonom u polufinalu. Ovo je bila donekle uvertira za predstojeći, skorašnji sraz ista ova dva kluba. U srijedu se naime u državnom prvenstvu u Splitu, u vjerojatnom srazu za 2. mjesto prije doigravanja, iznova sastaju Jadran i Mladost.