Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 1. travnja 2024.

Jadranaši iščekuju Marseille i prvu pobjedu

Prijenos LEN TV Sport Klub 4

Početak novog tjedna pripada elitnom klupskom natjecanju u Europi, odnosno Ligi prvaka. Približavamo se u biti sredini drugog dijela ili natjecanja unutar četvrtfinalnih skupina. U utorak je prva na rasporedu skupina A, a to onda znači i akciju za našeg prvaka, za Jadran.

Splićani će se u 3. kolu sučeliti s prvakom Francuske, momčadi Marseillea. Sastav koji također, baš kao i Splićani nema niti jedan bod iz dva susreta, ali pogrešno bi bilo zbog toga ih smatrati ‘laganim zalogajem’. Baš naprotiv. Marseille je u prethodnom kolu Lige prvaka silno namučio Novi Beograd. Srpska je momčad bila na pragu poraza. Bilo je i 8:5 za Marseille, kao i 12:10 za Francuze početkom zadnje četvrtine, a do minimalne pobjede gostiju tada (13:14) doveo ih je veteran Duško Pijetlović u zadnjoj minuti.

– Pričati o Marseilleu kao slabijem suparniku bi bilo suludo. Momčad koja ima Thomasa Vernouxa, pa Velotta, Manhercza, Prlainovića, Angyala, Crousillata, našeg Vukičevića, Spaića, Lazovića na golu… Takva je momčad vrijedna respekta – upozorava trener Splićana, Jure Marelja.

Bolnica na Zvončacu


S druge strane, Jadran i dalje ima solidnih problema sa zdravstvenim kartonom. Još uvijek za utakmicu ne može trener raspolagati s ozlijeđenim Bukićem, vratarom Anićem, Radovićem, dok je Čagalj na putu oporavka. S druge strane, izvjesno je da je za oba sastava koja još nemaju boda na svom ‘kontu’, splitska utakmica od velikog, pa i presudnog značenja u smislu ostajanja u igri za mjesto na Final Fouru.

– Imperativ? Mi imamo imperativ pobjede u svakoj utakmici. Uopće se ne želim osvrtati i ‘vaditi’ na to koga nema. To nisam nikada činio, a uostalom i prošli smo tjedan bili u istim problemima, pa smo svejedno pobijedili takve sastave kakvi su Novi Beograd i Crvene zvezda, još k tomu u gostima – napominje trener Marelja.

Kapetan Jadrana, Jerko Marinić Kragić je dodao.

– Ma, mislim da je nama utakmica značajna čak i ne samo zbog same Lige prvaka već radi zadržavanja tog momentuma u kojem se nalazimo. Nakon dobrih igara u Beogradu. Istina, momčad Marseillea je sjajna, ali vjerujem i da nikome nije baš jednostavno i lako doći u Splitu i igrati protiv nas. Posebno kad vide da eto jedna momčad, bez četiri igrača, onako odigra i dobije jednog Novog Beograda, pa kasnije i Zvezdu. Kad nas je manje, kao da se ‘skupimo’ više – napominje prvi strijelac Splićana.

Trener Jadrana, Jure Marelja još je naglasio.
– Doista nije floskula, idemo iz utakmice u utakmicu jer u svojim sam mislima imao projekciju kako bi to trebalo izgledati u ovom dijelu sezone. No, onda su se dogodile neke izvanredne okolnosti na koje ne možete utjecati, što se zdravstvenog biltena tiče, pa sam shvatio da su ta planiranja u ovom trenutku neizvediva. Zato kažem, idemo iz utakmice u utakmicu, pa ćemo vidjeti dokle će nas dovesti.

Utakmicu Jadran – Marseille (utorak, 2. travnja – 19.00 sati), ako niste u Splitu možete pogledati na LEN.TV i u programu Sport Kluba 4.