Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 15. svibnja 2024.

Jadran završio natjecanje u Ligi prvaka

Splićani su se oprostili od Europe za ovu sezonu. Ne istina baš na najljepši način, ali za utjehu jadranašima stoji činjenica da su igrali Ligu prvaka sve do polovice svibnja.

U zadnjem kolu četvrtfinalne skupine A u kojoj je još nakon 4. kola bilo jasno koje dvije momčadi idu na Maltu odnosno na Final Four, Marseille je u svojem bazenu visoko slavio protiv Jadrana. U biti, cijela je utakmica od domaćina ionako zamišljena kao jedna njihova velika proslava kraja sezone jer je francuskom prvaku to i bio zadnji susret u natjecateljskoj godini 2023./24. Marseille je naime već osvojio naslov prvaka Francuske, ondje je klupska sezona okončana.

Tribine su stoga bile jako lijepo ispunjene, proslavljao se svaki potez, obrana i gol domaćina, a na kraju su se i svi igrači Marseillea poredali uz ruba bazena i zahvalili publici na praćenju tijekom sezone.

S druge strane, naš Jadran nije bio kompletan. Uz ranije ozlijeđenog Luku Bukića koji je na putu oporavka, nije bilo ni glavnog centarskog dvojca Vrlić – Dužević… Jadran se u potpunosti sada okreće nastavku finalne serije za prvaka Hrvatske.

IZJAVA TRENERA

Jure Marelja (Jadran):

– Prije svega čestitam momčadi Marseillea i na novom naslovu prvaka Francuske, kao jasno i na ovoj pobjedi. Odigrali su vrlo dobro s puno energije neovisno tomu što je sezona zapravo završena, odlučena. Mi nismo došli u najboljoj svojoj postavi ovdje, ali to nas svejedno ne može činiti sretnim s ovim rezultatom.

Hrvatsko polufinale na Malti

U drugoj utakmici 6. kola ove skupine, Pro Recco našeg trenera Sukna pobijedio je u svojem bazenu pobijedio Novi Beograd 15:7 (3:2, 5:2, 4:1, 3:2).

Dan ranije je odigrano i 6. kolo u B skupini: Ferencvaros – Barceloneta 13:11 i Olympiacos – Brescia 17:12.

Konačan poredak skupine A: Pro Recco 17, Novi Beograd 13, Marseille 6, Jadran 0.

Konačan poredak skupine B: Ferencvaros 15, Olympiacos 14, Barceloneta 7 i Brescia 0.

Završni turnir Lige prvaka odigrat će se na Malti 5. i 7. lipnja, a u polufinalu se sastaju: Pro Recco – Olympiacos i Ferencvaros – Novi Beograd.

Dakle, talijansko-grčko polufinale je ujedno hrvatski trenerski obračun ili Sandro Sukno (Pro Recco) protiv Hrvoja Koljanina (Olympiacos). U grčkom prvaku su i još trojica hrvatskih igrača; Marko Bijač, Luka Lončar i Andro Bušlje.