Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 14. svibnja 2024.

Jadran u Marseilleu završava euro-plovidbu

Prijenos LEN TV

U srijedu, 15. ovog mjeseca, završava drugi dio nadmetanja u Ligi prvaka, u četvrtfinalnim skupinama. U skupini A u kojoj je naš aktualni prvak, susret 6. kola odigrat će u Marseilleu istoimeni domaćin i splitski Jadran uz prijenos na LEN TV.

U ovoj skupini još je i prije 5. kola sve bilo jasno što se tiče borbe za prva dva mjesta, a koje vode na Final Four na Malti. Pro Recco i Novi Beograd su bodovno daleko odmaknuli Jadranu i Marseilleu, tako da su zadnje dvije runde više protokolarnog tipa. U biti, u srijedu će primjerice u Italiji, Pro Recco i Novi Beograd igrati za prestiž prvog mjesta u skupini, i to je sve. Naime, hoće li pobjednik te skupine ići na Ferencvaros ili Olympiacos u polufinalu, gotovo pa je svejedno. Oba sastava su vrlo jaka.

Susret u Marseilleu je uglavnom pitanje manjeg prestiža. Splićani nemaju iz dosadašnjih pet susreta niti jedan bod, pa bi primjerice to mogao biti jedan od motiva za što je moguće bolju izvedbu. Marseille ima 3 boda, te bi Jadran mogao do trećeg mjesta u skupini (koje načelno ipak ništa ne ‘nosi’) u slučaju pobjede, ali s više od dva gola razlike. Naime, u Splitu je francuski prvak slavio s dva pogotka prednosti (14:12).

Ova utakmica međutim dolazi u zanimljivom trenutku za obje momčadi. Marseille je recimo zaključio već sezonu. Protekli je vikend okončano Prvenstvo Francuske, Marseille je ponovo osvojio naslov prvaka, tako da je njima ova utakmica doista skoro pa u statusu revijalne.
Jadran još nije završio posao za ovu natjecateljsku godinu. Splićani su tek otvorili finalnu seriju utakmica za naslov prvaka države, dobili su jugaše doma, te im je ova utakmica zapravo najbolja moguća priprema za nastavak finalne serije.
Nadalje, ako je suditi po najavama iz splitskog kluba, kao i izjavama trenera Jure Marelje još nakon prvog HR finala u Poljudu, neovisno izostanku neposrednog natjecateljskog značaja susreta koji je pred njima, Jadran ide u Marseille po pobjedu!

Logika je jasna, pa i očekivana. Nema opuštanja u završnici sezone, jadranaši žele zadržati natjecateljski ritam. Koji im je, ako je suditi po prvoj domaćoj finalnoj utakmici, u usponu.

Jasno, bilo bi i lijepo euro-sezonu 2023./24. završiti s… pobjedom!