Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kadeti, Regionalna liga / 20. svibnja 2023.

Jadran u borbi za broncu

Trećeg dana natjecanja na turniru Regionalne lige za uzrast do 14 godina, a koji se od četvrtka igra u Šibeniku, donosio je prvo rasplet borbe unutar skupine, a onda slijedom toga i određivanje daljnjeg nadmetanja. Onog za konkretne pozicije u konačnom poretku.

Kad su naši, hrvatski klubovi u pitanju, splitski Jadran je kako smo bili dan ranije najavili, uspio u svojem naumu. Osvojili su prvo mjesto u B skupini, čak i unatoč porazu od Budve. Bodovno poravnati sa Šapcem, ali s boljim omjerom, s prvog su se mjesta u skupini plasirali u polufinale. U toj je skupini, Solaris zauzeo 4. mjesto i time izborio poredak od 5. do 8. mjesta. U 5. kolu B skupine je Budva pobijedila naš Jadran 14:10, naveli smo, bez posljedica za jadranaše.

U A skupini, Medveščak je zauzeo 3. mjesto sa 6 bodova. U 5. su kolu poraženi od beogradske Banjice, 17:10. Splitski POŠK 1937 skupinu je završio na posljednjem mjestu bez boda. Na žalost, ispostavit će se koji sat kasnije da su bez boda okončali i cijeli turnir, jer su kao petoplasirani sučelili snage zadnjem u B skupini, Budvi za 9. mjesto. Budvani su bili bolji, 15:11. Sve je bilo brzo riješeno. U prvoj četvrtini 4:1, a nakon druge ukupno već 10:3 za crnogorsku momčad.

U razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta sastale su se dvije hrvatske momčadi, Medveščak i Solaris. Ovdje su pobjednika dali tek peterci, a oni su presudili na stranu Medvjeda. Okončano je 12:9 za Zagrepčane, nakon 8:8 poslije četiri četvrtine.  

Jadran je u polufinalu igrao protiv drugoplasiranog iz A skupine, imenjaka iz Herceg Novog. Splićani neprepoznatljivi nažalost u odnosu na prijašnje dane turnira. Dvije minute do kraja druge četvrtine bilo je već 6:0 za hercegnovski Jadran. Praktički je utakmica riješena, a tek je počela. Momčad iz Crne Gore je doista bila puno bolja, prvu su četvrtinu dobili 2:0, drugu i treću riješili u svoju korist po 5:2, dakle vodili 12:4 uoči zadnje dionice. Završilo je 15:7 za crnogorski Jadran.

Naš će pak Jadran u nedjelju u Šibeniku u borbu za broncu, od 11.20 sati protiv momčadi Banjice iz Beograda koja je izgubila drugo polufinale od Šapca, 15:12.

Od ostalih naših klubova, Medveščak će se boriti protiv Budućnosti iz Podgorice za 5. mjesto (10.10 sati), a Solaris za 7. mjesto protiv valjevskog Valisa (09.00 sati).