Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 21. studenoga 2023.

Jadran preko imenjaka traži drugi krug (Sport Klub 4)

Takav je ideja, osnovna nit vodilja. Ono što smo ponudili u naslovu. Naš aktualni prvak, splitski Jadran večeras u svojem bazenu (19.00 – Sport Klub 4 i LEN TV) dočekuje prvaka Crne Gore, Jadran iz Herceg Novog u susretu 5. ili pretposljednjeg kola prvog dijela natjecanja u Ligi prvaka. U skupini C u kojoj su oba Jadrana, naš splitski sa 6 bodova drži drugo mjesto. Nedostižan je i sasvim siguran prvi, Ferencvaros s 12 bodova.
Na trećem je mjestu Crvena zvezda koja ima 4 boda, a Jadran (HN) 2.
Računica je nekoliko, ali posvetimo se onoj najjednostavnijoj (iako sport ponekad i nije tako jednostavan).

Pobjedom Splićana u svojem bazenu, pa onda još i očekivanim trijumfom Ferencvarosa u Budimpešti nad predstavnikom Srbije (početak te utakmice je u 18.30 sati), prvak Hrvatske bi u utorak navečer već bio u krugu 8 najboljih sastava Europe. Osiguran drugi krug.

– To je utakmica koju mi moramo pobijediti. Zbog formata natjecanja, naše reputacije – u startu će trener našeg Jadrana, Jure Marelja.


– Teško je predvidjeti utakmicu, a posebno imajući u vidu i činjenicu da se momčad iz Herceg Novog teško dobiva. To su pokazali u praktički svim dosadašnjim susretima u Ligi prvaka. Zato očekujem opet izrazito neizvjesnu utakmicu, ali bez imalo straha i grča ulazimo u nju i uvjeren sam da ćemo pobijediti.Ova dva kluba su se inače ove sezone dvaput susretali, te je u oba navrata naš Jadran slavio. Istina minimalno, s golom razlike (u Premier ligi u Splitu i u Ligi prvaka, u Trebinju), ali pobjeda se bilježi. To je ono što se pamti.– Gledao sam njihove utakmice, pomno ih analizirao. Jedan suparnik koji je uporno, od prve do zadnje minute ustrajan, ne popuštaju. Gotovo se nikad ne predaju, igraju do kraja.Jadran iz Herceg Novog je u zadnje vrijeme odigrao, u kratkom razmaku, dvije utakmice protiv hrvatskih igrača. I to istih. Igrali su dvaput protiv Jug Adriatic osiguranja, te oba puta izgubili. Splitski Jadran je također nedavno izgubio od jugaša, istina petercima.– Ta naša utakmica s Jugom je bila prva natjecateljska nakon nekih 10-ak dana, ali nam je baš došla u pravo vrijeme. Stvarno mislim da smo u optimalnoj formi. Tu manju pauzu smo se prvo dobro odmorili jer smo imali snažan ritam dotad, da bi se kroz nekoliko treninga malo osvježili. Zato možda baš i nismo imali neku najbolju igračku formu protiv Juga u početku, ali se i to popravljalo kako je vrijeme odmicalo. Zato sam optimističan – smireno će, takav dojam ostavlja, strateg Splićana.Dodatna dobra okolnost uz igranje u svojem bazenu i pred svojim navijačima je svakako pogled i na svlačionicu. U njoj nema bolesnih ili ozlijeđenih, samo spremnih. Nadamo se spremnih za pobjedu i praktički ulazak u četvrtfinalu skupinu.Podsjetimo da je sustav natjecanja u Ligi prvaka ove sezone izmijenjen. Nakon prvog dijela ili 6 kola, dva prvoplasirana iz svake od 4 skupine idu dalje, tvoreći dvije skupine od po 4 kluba. Oni će nastaviti nadmetanje u proljeće 2024., a najbolja dva iz te dvije skupine će na Final Four. Klubovi koji u ovoj fazi natjecanja završe na trećem i četvrtom mjestu u skupini, nastavit će nadmetanje u Eurokupu.

Utakmicu Jadran Split – Jadran (HN) od 19.00 sati pogledajte u programu Sport Klub 4 ili LEN TV.