hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 14. rujna 2021.

Jadran predstavio momčad za novu sezonu

Na Zvončacu žive lijepe dane, lijepu godinu. Jadranaši su naime konačno dobili, prije nekoliko još, mjeseci balon nad svojim plivalištem što im značajno uvećava i olakšava mogućnosti treninga. Tijekom ljeta su mlađi uzrasti kluba na turnirima nacionalnih kupova i prvenstava bilježili vrlo dobre rezultate, zaključno s baš prije nekoliko dana, naslovom prvaka Hrvatske u konkurenciji Nade. No sada se pozornost usmjerava na ‘vrh koplja’, na seniorsku ili prvu momčad. Ona je, kako je već znano, silno ojačana ovog ljeta na izmaku, pa su s time narasle jasno i ambicije Jadrana.

Danas je u Splitu svečano medijski predstavljena prva momčad VK Jadran za nadolazeću sezonu, a ispred kluba je pokoju riječ i za hvs.hr rekao Albert Pavlović, predsjednik Vaterpolskog kluba Jadran.

– Momčad je zaista kompetitivna i želja nam je da uđu u borbu za svaki trofej. Nadamo se primarno Prvenstvo i Kupu Hrvatske. Teško je sada reći što će biti jer nam u ovom trenutku nedostaje trening-utakmica, ali momčad je složena tako da je dobra na svim mjestima. Mislimo da imamo što pokazati.

Prvi dio toga Jadran će iskazati već vrlo skoro, od 22. do 26. rujna u Podgorici, na turniru prvog kvalifikacijskog kruga za Ligu prvaka gdje ih čekaju imenjak iz Herceg Novog, te OSC iz Budimpešte, istanbulski sastav ENKA s pojačanjem Paulom Obradovićem, grčki Apollon iz Smyrne, ruski Sintez iz Kazanja, te litavski Žaibas.

– Cijela će sezona biti vrlo naporna, s puno utakmica jer imamo domaće prvenstvo i kup, ali i Premier ligu, Ligu prvaka, pa je tu reprezentacija koju u svibnju sljedeće godine čeka Svjetsko prvenstvo u Japanu, a u rujnu 2022. je u našem gradu Europsko prvenstvo. Sezona dugačak, teška, isprekidana.

Spomenuli smo važan trenutak za klub u vidu balona na Zvončacu, no hoćete li ondje igrati i utakmice?

– Ne, ostat ćemo na Poljudu što se utakmica tiče iz čisto tehničkih razloga koje valja udovoljiti za natjecanje, ali od silnog nam je značenja što možemo, svi naši klupski uzrasti, trenirati cijelo vrijeme i kada poželimo u bazenu koji je samo za nas. Vrlo velika stvar i silan dobitak, a kulminacija cijelog sljedećeg razdoblje od godinu dana je dakako seniorsko Europsko prvenstvo u Splitu – napominje predsjednik Jadrana, dipl. ing. Albert Pavlović.

Bez sumnje je da su jadranaši baš u kontekstu EP u Splitu 2022. od vrlo velikog značaja jer njihove dobre igre, rezultati, podizanja iznova većeg zanimanja za vaterpolom u Splitu je presudno i za još bolji uspjeh Europskog prvenstva za godinu dana u Spaladium Areni. 

Zaključno, podsjetimo da je Jadran u ljetnom prijelaznom roku obavio velik posao, doveli su vrlo snažna pojačanja. Iz prvaka države, Mladosti su stigli dotadašnji kapetan Žabaca, najbolji hrvatski reprezentativac na OI u Tokiju, Luka Bukić, kao i nadareni ljevak i budući Barakuda, Konstantin Harkov. Pojačanje je i na mjestu centra u liku olimpijskog pobjednika Nikše Dobuda koji je stigao iz prvaka Europe, Pro Recca. Na Zvončacu je i vratar Mate Anić koji je stigao iz francuskog Reimsa, odnosno branič Marino Čagalj koji se pak vratio u svoj grad iz berlinskog Spandau 04.

Klub su ljetos napustili ljevoruki Ivan Domagoj Zović (Szolnok), zatim centar Ivo Bego (Trieste), te Nikola Milardović (PAOK Solun).